Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Vrdoljak: Moramo se probuditi i ubrzati reforme

Vrdoljak: Moramo se probuditi i ubrzati reforme

Kako izvještava N1, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je, nakon teambuilidinga stranke u Tuheljskim toplicama, komentirao izvješće Europske komisije o hrvatskom provođenju reformi.

“Što se tiče izvješća EK, analizirali smo na što su upozorili Hrvatsku, i smatramo to konstruktivnom kritikom Vlade RH”, izjavio je Vrdoljak, dodavši da u izvješću EK vidi i pozitivan osvrt na neke od reformi.

“Svi zajedno se trebamo probuditi, ubrzati reformske procese i zaključak vrha stranke je da naši članovi i simpatizeri neće oprostiti izostanak rezultata ove Vlade i zato ćemo aktivno i proaktivno krenuti u ubrzanje reformskih procesa u Vladi”, poručio je predsjednik HNS-a.

Vrdoljak je najavio i tri stranačke aktivnosti kao zaključak današnjeg okupljanja.

“Prva je da idemo u 21 županiju u organiziranje okruglih stolova, gdje ćemo uključiti niz nestranačkih stručnjaka i gospodarstvenika, od kojih očekujem da nas educiraju, da nas upoznaju i upozore na svoje probleme i da predlože mjere koje bi mogli inicirati u Vladi RH. I sam sam radio u realnom sektoru i znam koliko je bitno imati sugovornika iz političkog sustava. Druga aktivnost je aktivno osnivanje stručnih interesnih odbora, gdje će biti aktivirani svi stručni resursi HNS-a, a oni će uključivati važne teme iz područja ljudskih prava, gospodarstva, poreznih politika, kreativnih industrija, digitalnog društva i niza drugih. I naša treća dogovorena aktivnost jest pokretanje inicijative takozvanog „best practice sharinga“, kako bismo potaknuli javnu raspravu i iskoristili sve potencijale koje imamo u Hrvatskoj. Tako ćemo inicirati akciju da najbolji ministri, župani, gradonačelnici i načelnici općina krenu dijeliti svoja pozitivna iskustva i rezultate sa drugim dijelovima Hrvatske. Cilj je omogućiti ljudima znanje, iskustvo i projektni pristup u svim onim temama, koji se možda u pojedinim dijelovima Hrvatske ne primjenjuju, ali su se već primjenili u onim gradovima, županijama i općinama kojima je na čelu Hrvatska narodna stranka, istaknuo je Vrdoljak.

Na pitanje da je o Istanbulskoj konvenciji i kritici SDP-a da HNS za nju neće glasovati, Vrdoljak je kazao da je upravo HNS “isprovocirao brzinu reakcije da bi došli do trenutka gdje se čeka izglasavanje Konvencije”.

“Nemojte politizirati jednu humanu Konvenciju. Svi zastupnici HNS-a će glasovati za Konvenciju”, dodao je Vrdoljak rekavši da su od SDP-a još prije tri godine tražili da se konvencija ratificira.

“Politizacija unutar pojedinih strankama koje neće jednoglasno glasovati nisu naš interes. Mi smo tu jasni od 2015. godine”, zaključio je Vrdoljak.

novo.hr

foto: scr.arhiva

Tagovi: ,