Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Vrdoljak se ispričao zbog izjave o ‘prekvalifikaciji’ profesora

Vrdoljak se ispričao zbog izjave o ‘prekvalifikaciji’ profesora

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u ponedjeljak se preko društvenih mreža ispričao zbog izjava u jučerašnjoj emisiji ‘TNT’ N1 televizije. Vrdoljak je, podsjetimo, kazao da ne vidi zašto se profesor povijesti ne bi prekvalificirao za profesora informatike.

Mislite da trebamo robovati ili ćemo se svi mijenjati u nekim svojim razvojnim i cjeloživotnim obrazovanjima da krenemo naprijed. Vidim rješenje ako se svim fokusiramo, i ti profesori, na djecu, a ne na sebe”, rekao je Vrdoljak u nedjelju.

Njegovu današnju ispriku s Facebooka prenosimo Vam u cijelosti:

Ispričavam se svima koje je moja nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja povrijedila i razljutila. Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pratećih reformskih procesa.

Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni.

Isto tako, ako želimo prilagoditi obrazovanje potrebama tržišta rada i ako generalno želimo ići u korak s razvijenim zemljama, moramo otvarati širi dijalog i o osjetljivim pitanjima kao što su potrebe tržišta za pojedinim zanimanjima.

Argumentirana rasprava svih uključenih u ovu temu svakako je bolje rješenje nego zatvaranje očiju pred problemima koji se neće riješiti ako se pravimo da ih nema”, napisao je šef HNS-a.

novo.hr

foto: scr.arhiva