Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Vučić na popisu govornika na Kongresu EPP-a u Zagrebu

Vučić na popisu govornika na Kongresu EPP-a u Zagrebu

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najvjerojatnije stiže u Zagreb za manje od dva tjedna, na Kongres Europske pučke stranke koji se održava u glavnom gradu Hrvatske. Vučić je, naime, na stranicama Kongresa naveden kao govornik.


Privode se kraju pripreme za organizaciju Izbornog kongresa Europske pučke stranke, obitelji Hrvatske demokratske zajednice, koji će se u Zagrebu održati od 19. do 21. studenog. Za dio kongresa koji će biti održan u Dvorani Hrvatskog sabora EPP će platiti ukupno 74.488 kuna.

Šefovi europskih država i vlada te najviši dužnosnici EU, među kojima su i njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te još uvijek aktualno vodstvo EU Donald Tusk i Jean-Claude Juncker, očekuju se na izbornom kongresu Europske pučke stranke.

Među više od 2000 delegata iz više od 40 zemalja, očekuje se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je Srpska napredna stranka (SNS) postala pridružena članica EPP-a, koji je na popisu govornika na Kongresu u zagrebačkoj Areni.

Međutim, iz Srbije stižu informacije da Vučić još nije siguran hoće li doći u Zagreb.

novo.hr

foto: scr.arhiva