Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Vukovar dobio suvremeno pristanište na Dunavu

Vukovar dobio suvremeno pristanište na Dunavu

Komunalno pristanište “Marina”, smješteno uz desnu obalu Dunava, sa 140 vezova za čamce i druga plovila za sport i rekreaciju, otvoreno je u petak u Vukovaru, uz ulaganje države u iznosu gotovo devet milijuna kuna.

Projekt je financiran odlukom hrvatske Vlade, a za tu je namjenu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdvojilo 8,75 milijuna kuna, dok je pola milijuna osigurao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Najavio je kako će se do kraja godine raspisati natječaj za gradnju vukovarske obilaznice, vrijedan 200 milijuna kuna dok će oko 150 milijuna kuna biti uloženo u obnovu vukovarskih nerazvrstanih cesta.

Po riječima ravnatelja Lučke uprave Vukovar Alena Jakumetovića, pristanište je namijenjeno za privez čamaca i drugih plovila za sport i rekreaciju građana grada Vukovara. Sastoji se od vodnog prostora za vez plovila, pontona, sidrenog sustava i pristupnog mosta s postojeće obaloutvrde, a njegovom se izgradnjom osiguralo ukupno 140 vezova za plovila.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio je kako je riječ o značajnom ulaganju za grad Vukovar od kojega će koristi imati svi oni koji imaju čamce i plovila, a sada će njihova plovila dobiti sigurno pristanište i vez.

P.T.

foto: Grad Vukovar