Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Zagreb dobio novi luksuzni hotel vrijedan 10 milijuna eura

Zagreb dobio novi luksuzni hotel vrijedan 10 milijuna eura

Novi zagrebački luksuzni hotel Le Premier svečano je otvoren u utorak, a međunarodno sveučilište Libertas, čiji je vlasnik Gojko Ostojić, u hotel je uložilo 10 milijuna eura, što je prva veća investicija u Zagrebu u hotele nakon 2012. godine.

Hotel Le Premier nalazi se u Ulici kralja Držislava, u blizini Trga žrtava fašizma, u bivšoj palači koju je 1923. izgradio hrvatski arhitekt Lav Kalda i koja je spomenik kulture.

Zgrada je kupljena od PBZ-a, a nakon preuređenja hotel nosi pet zvjezdica i zapošljava 20-ak ljudi. Njegove 62 sobe, predsjednički apartman, restoran, spa centar i drugi sadržaji namijenjeni su poslovnim i odmorišnim gostima, ali i studentima Libertasa, koji će u hotelu odrađivati praksu, jer je jedan od programa na tom sveučilištu hotelski i turistički menadžment.

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld istaknula da je dobro da se spomenici kulture – stare građevine, palače stave u funkciju za turistički sadržaj.

“Nijedna visokoškolska institucija niti sveučilište u Hrvatskoj ne nudi studentima praksu s kompletnim uvidom i iskustvom u načinu funkcioniranja i upravljanja hotelom, u koji je sveučilište i investiralo, i vjerujemo da će im to biti konkurentska prednost”, ocijenio je rektor sveučilišta Libertas Duško Pavlović.

Direktorica hotela Le Premier Nataša Langus očekuje dobru popunjenost hotela, koji će raditi cijele godine. Već sada u hotelu ima gostiju te su i najave do kraja ove godine dobre, pogotovo s poslovnim i gostima koji u Zagreb dolaze zbog Adventa. Za cijene u hotelu kazala je da su u rangu sličnih hotela u Hrvatskoj. 

K.H.

foto: FaH