Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Zbog radova na “Tuđmanu”, Zračna luka Rijeka otvorena 24 sata dnevno

Zbog radova na “Tuđmanu”, Zračna luka Rijeka otvorena 24 sata dnevno

Zračna luka Rijeka će od 4. travnja biti otvorena 24 sata dnevno, dok budu trajali noćni radovi na uzletno-sletnoj stazi zagrebačke Zračne luke “Franjo Tuđman”, odlučio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Predviđeno je da radovi traju najduže dva mjeseca.

Naredbom ministra od 31. listopada prošle godne, zagrebačka Zračna luka “Franjo Tuđman” bila je jedina zračna luka u Hrvatskoj otvorena 24 sata dnevno. Novom se naredbom, zbog radova na zagrebačkom aerodromu, određuje da 24 sata dnevno bude otvorena Zračna luka Rijeka.

“Od 4. travnja počinju radovi na dijelu betonskog kolnika uzletno-sletne staze Zračne luke Franjo Tuđman. Radovi će se izvoditi noću, nakon završetka redovitog prometa, a uzletno-sletna staza otvarat će se ponovno ujutro, prije početka redovitog prometa”, iznose iz tvrtke-koncesionara zagrebačke zračne luke MZLZ.

Poručuju da radovi neće ometati redovito odvijanje prometa. Iako je planirano vrijeme radova maksimalno dva mjeseca, moguće je da bude i kraće, ovisno o vremenskim uvjetima. 

Zbog tih radova je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković donio naredbu kojom se omogućava nesmetan zrakoplovni promet. “Naredba ministra o vremenu otvorenosti aerodroma donosi se, na temelju Zakona o zračnom prometu, dva puta godišnje, i to za razdoblje od ožujka do listopada i od listopada do ožujka, odnosno za ljetni i zimski red letenja, i odnosi se na svih devet zračnih luka u Hrvatskoj”, ističu iz Ministarstva.

N.H.

foto: arhiv.nh