Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Zračna luka Rijeka u ovoj godini oborila dosadašnji rekord iz 2006.

Zračna luka Rijeka u ovoj godini oborila dosadašnji rekord iz 2006.

Zračna luka Rijeka je sa 170 tisuća putnika u ovoj godini oborila dosadašnji rekord iz 2006. te u 2018. očekuje više od 180.000 putnika i dobit od 2,5 milijuna kuna, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Rijeka.

“Jubilarna” putnica je Marija Perčinić, koja je sa suprugom Draganom putovala redovnim letom kompanije Eurowings u Stuttgart.

Bilježi se i rast teretnog prometa od 400 posto u odnosu na 2017., kao i rekordni financijski rezultati pa se tako u 2018. očekuje ukupan prihod od 25 milijuna kuna, što je rast od gotovo 30 posto u odnosu na prošlu godinu, s rekordnom dobiti većom od 2,5 milijuna kuna.

Rast prihoda prati i povećanje broja zaposlenih sa 65 u 2017. na ukupno 96 zaposlenih u 2018..

U srpnju i kolovozu ove godine prevezeno je više po 40 tisuća putnika, uvedene su redovite linije za Frankfurt, Eindhoven, Berlin te charter linije za Pariz, kao i redovna linija za Köln.

O rezultatima i suradnji sa Zračnom lukom Rijeka na konferenciji za novinare govorili su župan Zlatko Komadina, zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je da je rekordni promet najbolja potvrda težnji da riječka zračna luka zadrži svoje mjesto na karti aerodroma u Hrvatskoj.

Rekao je da je 2012. i 2013. riječki aerodrom imao oko 60 tisuća putnika na godinu te da je bio pred zatvaranjem, uz velike financijske gubitke, ali da je sada poslovno stabilan i ostvaruje dobit. 

Na konferenciji je još rečeno da je Primorsko-goranska županija zadnjih sedam godina u infrastrukturni razvoj Zračne luke Rijeka uložila više od 3,5 milijuna kuna te još oko pet milijuna kuna u sklopu projekta udruženog oglašavanja.

N.H./hina

foto: ZLR