auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Kompanija iz Srbije kreće s isporukom dijelova za Porsche

Kompanija iz Srbije kreće s isporukom dijelova za Porsche

Kompanija Sigit Srbija u travnju će početi isporuku plastičnih dijelova za proizvođača luksuznih i sportskih automobila, čija će vrijednost dosegnuti 5 milijuna eura.

Kompanija Sigit Srbija, sa sjedištem u Kragujevcu, uspostavila je suradnju s poznatim proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porsche i već od travnja počet će proizvodnju dijelova od plastike za ugradnju u najnovije modele.

Davor Veličkovski, predsjednik kompanije Sigit Srbija, za Danas je rekao da će početi proizvodnja dijelova za Porscheove modele Carrera 911, džip KN, kao i za novi automobil na električni pogon, prenosi poslovni.hr.

“Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porsche treba dosegnuti vrijednost od 3 do 5 mil. eura. Očekujemo da će obujam i vrijednost suradnje s Porscheom sljedećih godina rasti. Istovremeno, siguran sam da će početi rasti i obujam naše suradnje s Fiatom, koji je naš glavni partner”, objašnjava Veličkovski.

On očekuje da će sljedeća godina biti odskočna daska kada je riječ o razvoju domaće automobilske industrije. Posebno zato što Fiat u Kragujevcu “ne može s ovim brojem proizvedenih automobila”, pa je realno očekivati dolazak novog modela.

Sigit grupa je glavni Fiatov opskrbljivač dijelovima od plastike. Tvrtka sarađuje i s Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim kompanijama.

novo.hr

foto:Porsche