auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Thyssen predviđa najmanje milijardu eura narudžbi baterijskih paketa za e-vozila

Thyssen predviđa najmanje milijardu eura narudžbi baterijskih paketa za e-vozila

Njemački inženjersko-čelični konglomerat Thyssenkrupp procijenio je u petak da bi u narednih deset godina narudžbe litij-ionskih baterija mogle dosegnuti vrijednost od minimalno milijardu eura.

U njemačkoj grupi procjenjuju da će litij-ionske baterije postati dominantna pogonska tehnologija za električna vozila, pokazuje prezentacija pripremljena za neformalne susrete s ulagačima.

Litij-ionske baterije našle su se u fokusu automobilske industrije nakon što su vlade širom svijeta odlučile izdašnim poticajima potaknuti proizvodnju ekološki prihvatljivijih vozila. 

Kina se sprema uvesti proizvođačima kvote za električna vozila a u Europskoj uniji raspravljaju o proizvodnji baterija na svom terenu koja bi konkurirala azijskim i američkim proizvođačima.

Potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič izjavio je i da bi EU mogao financijski poduprijeti stvaranje konzorcija u tom sektoru.

“Naše su ambicije stvaranje prave proizvodnje u EU, s kompletnim lancem, uključujući i recikliranje”, kazao je Šefčovič početkom listopada.

Thyssenkrupp je vodeći proizvođač automatiziranih pogona za proizvodnju baterija i ostvaruju gotovo četvrtinu prihoda u poslovima s automobilskom industrijom, napominje Reuters.

K.A./h

foto: RimacAutomobili