Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Advent u Zagrebu od 26. studenoga do 8. siječnja, najavljeno deset novih lokacija

Advent u Zagrebu od 26. studenoga do 8. siječnja, najavljeno deset novih lokacija

Sedmu godinu zaredom u Zagrebu će se održati turističko-blagdanska manifestacija Advent u Zagrebu, od 26. studenoga ove, do 8. siječnja iduće godine uz još bogatiji program i više sadržaja nego do sada.

Objavili su to organizatori u četvrtak na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Esplanade pri čemu je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Biennenfeld najavila širenje manifestacije na deset novih lokacija uključujući Gornji Grad i Novi Zagreb.

“Ove godine pokušat ćemo obraniti naslov najbolje europske adventske destinacije te smo uz pomoć brojnih partnera i privatnog i javnog sektora priredili uz postojeće i nove sadržaje. Imamo dva velika partnera avioprijevoznika – Croatia Airlines i Turkish Airlines s kojima radimo promotivne kampanje, kao i s drugima”, naglasila je Biennenfeld.

Pred više od 100 okupljenih novinara, organizatora, turističkih agenata i hotelijera, Biennenfeld je najavila da će se u prosincu provesti posebno istraživanje potrošnje posjetitelja tih dana u Zagrebu.

“S Institutom za turizam iz Zagreba u prosincu ćemo raditi istraživanja o turističkoj potrošnji kako bismo točno znali o kojim se brojkama radi. Vjerujemo da će ta potrošnja kao i dolasci turista i noćenja biti veći od lanjskih 70,5 tisuća turista i 124 tisuće noćenja, jer su najave i iz Hrvatske i zemalja regije, kao i s brojnih stranih tržišta, već sada odlične”, kazala je Biennenfeld.

Biennenfeld je za Hinu iznijela grube procjene da bi potrošnja mogla biti veća od lanjske, koja je iznosila oko 123 eura prosječno po turistu i danu, odnosno ukupno više od 15 milijuna kuna. Kazala je i da će TZGZ za promotivne on-line i off-line kampanje za Advent potrošiti dva milijuna kuna dok će se još 3,5 milijuna kuna potrošiti za sve ostalo, uključujući pripremu lokacija za Advent, sadržaje i drugo.

Dio troškova snosi Grad Zagreb koji je uz TZGZ  glavni organizator Adventa.

Program ovogodišnjeg Adventa kao i dosadašnjih godina uključuje Božićnu bajku na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu i u parku Zrinjevac, Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu, Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, dok je novost Advent na Gornjem Gradu sa otvorenim dvorištima poznatih palača te u Galeriji Klovićevi dvori i na Štrosu. Novost je i Advent u Novom Zagrebu, odnosno Ledena bajka Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu i pred Muzejem suvremene umjetnosti, a novi su programi i u tzv. Design Districtu od Iblerovog do Kvaternikovog trga te Advent u tunelu Grič.

Sve će biti popraćeno bogatom ponudom pića i hrane na ulicama, Božićnim sajmom sa starinskom i tradicionalnom te modernom blagdanskom ponudom, ali i promotivnim kampanjama na domaćem, regionalnom i europskim tržištima, a pogotovo njemačkom, talijanskom, britanskom, francuskom te dodatno u Japanu i Koreji. U suradnji sa HTZ-om TZGZ će organizirati studijska putovanja stranih novinara i turističkih agenata iz brojnih zemalja, a kampanja je već počela u Milanu i u Ljubljani, odnosno po svim oglašivačkim kanalima.

D.B./h

foto: adventzagreb.hr