Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / 5 razloga zašto je sramotna današnja fb objava osječkog gradonačelnika!

5 razloga zašto je sramotna današnja fb objava osječkog gradonačelnika!

Da većina hrvatskih političara nije previše sposobna i poštena i nije neka nova vijest. Također, da imaju jako loš humor isto je tako poznata stvar svakome tko je čuo neki ‘vic’ ili ‘dosjetku’ od većine političara.

Međutim, uz sve navedeno, danas nas je na facebooku, osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, podsjetio da čak ne znaju razlikovati populističke poteze od sprdanja s ljudima koji su zbog teške situacije morali napustiti svoj dom i državu.

On je u svojoj ‘ponosnoj’ objavi napisao da će Grad Osijek subvencionirati avionske karte s 500,00 kuna, a koje inače stoje 2.500,00 kuna. U ovoj objavi ima toliko gluposti da ne znam gdje bih počeo (a počeli su već i ljudi na društvenim mrežama), pa ću samo najgluplje navesti:

  1. Ivica Vrkić spominje: “sugrađani koji su na privremenom radu u Dublinu”- e, dragi gradonačelniče, većina tvojih BIVŠIH sugrađana je otišla ŽIVJETI u Irsku, zbog tebe i tebi sličnih likova
  2. Što ako će se cijena karte mijenjati (a sigurno nije zacementirana), kako ćemo onda sa subvencijom?!
  3. Što je s ljudima koji će se (teoretski) vraćati s drugim prijevoznim sredstvima i u drugim zračnim lukama, gdje je tu tržište, ako ste čuli za tu riječ?!
  4.  Oni koji su se snašli u Irskoj, ili bilo kojoj zapadnoj državi, sigurno se neće vratiti doma zbog pišljivih 500,00 kuna, koje sada i sami imaju, nego zbog svoje rodbine i prijatelja
  5. Umjesto da gradonačelnik radi na uvjetima za nove investicije, novim radnim mjestima i razvoju, on piše (provokacijska) pisma onima koji ga više ne trebaju

“Herojsku” objavu pročitajte ovdje:

“Grad Osijek će subvencionirati povratak i posjet naših sugrađana koji su na privremenom radu u Dublinu. Za kartu koja ukupno košta 2.500,00 kn iznos od 500,00 kn će subvencionirati Grad nakon čega će konačna cijena biti oko 2.000,00 kn. Cilj je potaknuti naše privremeno odsutne sugrađane na što češći povratak u Osijek s konačnom željom da se ponovno dosele kući. Na njima je da se vrate, a na nama je da im stvorimo uvjete kako bi se mogli zaposliti i ovdje planirati svoju budućnost. #VolimOsijek #PolitikaHrfeeling hopeful in Osijek.”

D.B.

foto: facebook.com