Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / U Brodotrogiru primopredaja broda vrijednog 43 miljuna dolara

U Brodotrogiru primopredaja broda vrijednog 43 miljuna dolara

Novoizgrađeni brod Songa Pride vrijedan 43 milijuna dolara namijenjen prijevozu kemijskih i naftnih proizvoda, u petak je u Brodotrogiru predan u petogodišnji najam norveškoj kompaniji Blystad Group.

Brod nosivosti 49.500 tona, duljine 184 i širine 32,20 metara, izgrađen je za tvrtku Trogir Maritime koja je u vlasništvu Brodotrogira.

To je drugi takav brod izgrađen u Brodotrogiru za tu tvrtku. Prvi nosi naziv Songa Fortune, a njega je Kraljevska institucija brodograđevnih inženjera iz Londona (The Royal Institution of Naval Architects) proglasila za “Significant  Ship of 2015” u svojoj klasi zbog kvalitete projekta, inovativnih rješenja, kvalitete izrade i maritivnih osobina.

Član Uprave Brodotrogira  Mateo Tramontana na svečanosti je primopredaje Songa Pridea rekao kako se nada će taj brod postići uspjeh kao i njegov blizanac Songa Fortune, koji je već godinu dana u najmu.

Kako se navodi u priopćenju Brodotrogira, u knjizi narudžbi su i opremanja dvaju tankera za tvrtku Viterlef Management, sličnih Brodotrogirovim tankerima za prijevoz kemijskih proizvoda. U knjizi narudžbi je i opremanje jednog arktičkog tankera-ledolomca.

“Kapaciteti brodogradilišta u potpunosti su popunjeni s mogućnošću dodatnog zapošljavanja i osiguranja poslova za druge tvrtke u Hrvatskoj koje se bave brodograđevnom djelatnošću,” navodi se u priopćenju Brodotrogira.

novo.hr/hina

foto: hina