Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Da bi ostao lider oporbe Grbin vrbuje bivše članove

Da bi ostao lider oporbe Grbin vrbuje bivše članove

Zbog najave osnivanja nove političke stranke iz Kluba socijaldemokrata, odnosno izbačenih iz SDP-a ili onih koji su tu stranku sami napustili, Iblerov trg krenuo je u konkretne akcije – pa čak i na akciju povratka nekih svojih bivših zastupnika u saborski Klub SDP-a.

Nova stranka trebala bi biti osnovana do kraja mjeseca srpnja, a time bi postala najbrojnija politička opcija u Saboru iz reda oporbe. Ovakav potez SDP-a, piše u utorak Večernji list, stoga nimalo ne čudi, jer bi se automatski postavljalo pitanje je li lider opozicije Peđa Grbin ili novi lider Socijaldemokrata, tko god to bio.

Također, SDP bi u tom slučaju ostao i bez, primjerice, Odbora za unutarnju politiku koji po saborskom Poslovniku pripada najjačoj opozicijskoj stranci u parlamentu i koji trenutačno vodi potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin nedavno je izjavio da su za neke iz Kluba socijaldemokrata vrata sigurno otvorena, iz čega je i više nego jasno da SDP ne planira tako lako ostati bez najjače opozicijske pozicije. Grbin nije precizirao koga bi to točno volio vidjeti opet u SDP-u, ali iz njegove izjave kako nisu svi optuživali SDP za holokaust niti su svi SDP napustili na isti način može se zapravo iščitati da će vrata biti otvorena onima koji iz SDP-a nisu izbačeni, već su sami stranku odlučili napustiti, nezadovoljni načinom na koji je Grbin vodi i koji u međuvremenu nisu napadali SDP i novo vodstvo u javnosti poput nekih.

Prošlo je određeno vrijeme, glave su se sada i ohladile i za one koji se ni na koji način nisu ogriješili o SDP povratak je moguć. Napravljene su određene pogreške u prošlosti, hajdemo ih ispraviti. To nam je, uostalom, i posao”, rekao je izvor iz vrha SDP-a.

Da se na povratku radi, ne skriva ni potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić koji pak poručuje kako postoji jedan dio kolega i kolegica iz Kluba socijaldemokrata koji sve ovo vrijeme nisu rekli ni jednu ružnu riječ o SDP-u, koji su se poveli mišljenjem manjine. No priznaje da je i vodstvo SDP-a učinilo određene pogreške na tom putu.

N.H.

foto: arh.nh