Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Kako se u Hrvatskoj dočekala 2017.?

Kako se u Hrvatskoj dočekala 2017.?

Uz vatromet i kuhano vino mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je sa sugrađanima posljednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.

Fešti na glavnom zagrebačkom trgu pogodovala je i povoljna temperatura zraka, koja se kretala oko nula stupnjeva Celzijusa, a dodatno je atmosferu zagrijao 5-minutni vatromet koji je započeo točno u ponoć. Gradonačelnik Bandić je pozdravio sudionike, čestitao im Novu godinu, i kazao: “Hvala vam što ste došli. Uživajte, živjeli!“. Na organiziranom dočeku na glavnome zagrebačkom trgu građane je zabavljala poznata pjevačica Nina Badrić, Teška industrija i Psihomodo pop.

Rijeka u 2016. ušla uz Moskvu, Belana & Fiumense i Hladno pivo

Više tisuća Riječana već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, ovoga puta uz glazbu riječke grupe Moskva i Nenu Belana & Fiumense, čestitke i najbolje želje svima je u ponoć s pozornice uputio gradonačelnik Vojko Obersnel, a zabava do jutarnjih sati nastavit će se uz hitove Hladnog piva.

Obersnel je svima poželio sretnu novu godinu, puno zdravlja, uspjeha, sreće i sreće u ljubavi. “Neka Rijeka i dalje ostane grad mudrih ljudi”, rekao je riječki gradonačelnik. Program proslave počeo je oko 22 sata, a nova godina dočekana je uz šampanjac i vatromet iznad središta grada. Slavi se u većini ugostiteljskih objekata na Korzu, jer su za novogodišnju noć zatražili produljenje radnog vremena, pa je dosta Riječana odlučilo proveseliti se u kafićima, klubovima i restoranima.

Riječki gradonačelnik će nakon dočeka na Korzu gostovati u  programu Hrvatskog radija – Radio Rijeke,  potom će posjetiti riječko rodilište i prvo dijete rođeno u njemu u  2016. godini, a nakon toga obići će riječku dežurnu vatrogasnu službu. Prema podacima iz gradske uprave, koja je organizirala doček na Korzu, svi troškovi organizacije i pripreme dočeka te honorara izvođača bit će ukupno oko 220.000 kuna.

Doček nove godine na riječkom Korzu već tradicionalno je najposjećeniji, ali ne i jedini doček nove godine na otvorenom na Kvarneru. Doček na otvorenom organizira se i u drugim općinama i gradovima, a sve češće su nove i originalne proslave, među kojima je ispraćaj Stare godine u podne, na kojem je u Fužinama sudjelovalo nekoliko tisuća posjetitelja. U Kastvu je, pak, treći puta održan humanitarni glazbeni program nazvan „Zadnje polne va Kastve na 365 metara.“

Uz spektakularni vatromet Splićani ušli u 2016.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju okupilo se večeras na Rivi kako bi ispratili Staru i dočekali Novu 2016. godinu, a za njihovo dobro raspoloženje pobrinuli su se grupa Vertigo, TBF i Pero Fullhouse.

Dogradonačelnica Aida Batarelo svojim je sugrađanima i njihovim gostima zaželjela sve najbolje u novoj 2016. “Drage Splićanke i Splićani, dragi gosti, u ime gradonačelnika grada Splita, gospodina Ive Baldasara i u ime cijele gradske uprave, a i u svoje osobno ime, želim vam sretnu i uspješnu novu godinu”, poručila je Batarelo. Građani su uživali u spektakularnom vatrometu, prije kojeg ih je zabavljala grupa Vertigo iz Požege, a nakon toga jedan od najboljih hrvatskih  bendova – splitski TBF-a, koji je zagrijao atmosferu.

A već tradicionalni, u prvim minutama Nove godine dogodio se i prvi kulturni događaj u Hrvatskoj – otvorenje izložbe Ante Verzittija “Moj put u Emaus” u Fotoklubu Split.  Izloženo je 16 fotografija s biblijskim motivima koje je autor pronašao u suvremenom okruženju Splita. Izložba će biti otvorena do 18. siječnja.  Iako je  temperatura u Splitu niska i puše bura, to nije spriječilo uglavnom mlade da Silvestrovo provedu uz more i na otvorenome.  Organizator splitskog dočeka na najvećoj gradskoj šetnici je gradska agencija za turizam Spalatum DMC, a za organizaciju i ostale popratne sadržaje izdvojeno je oko 450 tisuća kuna.

Osim na Rivi doček nove 2016. godine bio je organiziran i na susjednim Prokurativama na kojima je večer bila u znaku Studia 54, a nešto kasnije su na scenu su stupili DJ-evi. Nova se najviše čekala u  privatnom aranžmanu po kućama i stanovima , no slavilo se i po lokalnim klubovima, hotelima, kafićima, te pjacama.

novo.hr

foto: novo.hr