Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Dva kanadera i helikopter gase požare kod Zadra i Splita

Dva kanadera i helikopter gase požare kod Zadra i Splita

Dva kanadera gasila su požar u mjestu Diklo-Kožino u Zadarskoj županiji i jedan helikopter u mjestu Radošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane u srijedu.

Dva kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga angažirana su u srijedu, 21. srpnja u poslijepodnevnim satima na požarištu Diklo-Kožino u Zadarskoj županiji.

Dozapovjednik JVP-a Zadar Boris Jović rekao je za Zadarski.hr da je na požarištu ostalo još samo jedno vozilo, s trojicom vatrogasaca.

“Ostat će još nekoliko sati kako bismo se uvjerili da je sve pod kontrolom. Provjeravaju središte i rubove požarišta te paze na vjetar kako ništa ne bi ponovo buknulo”, istaknuo je Jović.

Zračne snage u mjesec dana gasile 27 požara

Na sanaciji požarišta u mjestu Radošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji angažiran je jedan helikopter Mi-8.

Također, u tijeku je i izviđanje protupožarnim avionom Air Tractor AT-802 na ruti Zadar – Mljet.

Od početka druge faze protupožarne sezone, od 21. lipnja do 21. srpnja 2021., zračne snage PP NOS-a OS RH sudjelovale su u gašenju 27 požara, i to 11 u Šibensko-kninskoj županiji, osam u Splitsko-dalmatinskoj županiji, šest u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Također, izvršena su 22 protupožarna izviđanja protupožarnim zrakoplovima u županijama priobalja.

N.H.

foto: novo.hr

Tagovi: ,