Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Gordana Deranja ostaje na čelu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Gordana Deranja ostaje na čelu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) izvijestila je u utorak da je za predsjednicu HUP-a ponovo izabrana Gordana Deranja, na mandat od dvije godine.

Vijeće članica HUP-a izabralo je čelne ljude Udruge, a za predsjednicu HUP-a ponovno je izabrana Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta, na mandat od dvije godine, navodi se u priopćenju.

U  Izvršni odbor na četiri godine izabrani su u drugom mandatu Ivan Pavlović (Luka Ploče), Branko Zec (Adris) te Petar Lovrić (Kadus), dok su novoizabrani članovi Jako Andabak (Blue Sun Hoteli), Damir Zorić (Euroherc) i Zdravko Jelčić (Spin Valis).

U Nadzorni odbor HUP-a izabrani su Branko Roglić (Orbico grupa), Tomislav Thür (INA) i Ivan Bračić (PiP).

“S vidljivim oporavkom gospodarstva raste i optimizam poslodavaca. Iza nas je previše godina u kojima smo morali razmišljati o rezovima i preživljavanju i sada se konačno možemo okrenuti novim investicijama, projektima i zapošljavanju, ali i dalje s oprezom, jer je malo problema na koje godinama upozoravamo zaista i riješeno”, kazala je Deranja.

Dodala je kako su se manje-više za rast i bolju poziciju u kojoj se nalaze, poslodavci izborili sami unutar svojih tvrtki. “Posao kojega treba odraditi država još uvijek čeka na konkretne poteze”, istaknula je.

Ulazak u mandat s cjelovitom poreznom reformom, kako je rekla, daje dobre naznake o smjeru nove Vlade, no unutar ponuđenog rješenja ima prostora za poboljšanja.

Stoga se poslodavci nadaju da će se kroz socijalni dijalog doći do boljih rješenja koja neće pogoršati položaj pojedinih industrija, kazala je Deranja.

“U svakom slučaju, porezna reforma treba biti tek prva u nizu nužnih reformi. Mi ćemo na njima nastaviti inzistirati kao i do sada. Jasno i glasno upozoravat ćemo na probleme i nuditi moguća rješenja ostajući dosljedni našoj ulozi konstruktivnog i odgovornog socijalnog partnera”, poručila je Deranja zahvalivši članicama na reizboru i ponovno ukazanom povjerenju.

novo.hr/h

foto: hrt.hr