Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Gredelj isporučio obnovljene vagone u Crnu Goru

Gredelj isporučio obnovljene vagone u Crnu Goru

Tvornica željezničkih vozila Gredelj otpremila je šest obnovljenih i moderniziranih putničkih vagona za potrebe Željezničkog prevoza Crne Gore, izvijestili su u ponedjeljak iz Gredelja.

Radi se o šest putničkih vagona raznih tipova – dva Y vagona, dva kušet vagona Bc, jednom spavaćem vagonu WLAB i jednom vagon-restoranu WR.

Na njima je Gredelj obavio srednje popravke ugovorene krajem lipnja, a taj je posao osvojio na međunarodnom natječaju.

Kvalitetna i pravovremena realizacija ovoga projekta nastavak je dugogodišnje suradnje sa Željezničkim prevozom Crne Gore u sklopu koje je Gredelj, samo tijekom zadnjih nekoliko godina, obavio popravke raznih razina složenosti na velikom broju putničkih vagona različitih vrsta, elektromotornih vlakova te lokomotiva, navode iz Gredelja.

Očekuju kako će na međunarodnom tržištu i u budućnosti biti prepoznati kao kompanija koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima sposobna za realizaciju zahtjevnih projekata te da će se taj trend nastaviti i tijekom 2017. zaključenjem novih poslova na tržištu Crne Gore

Poslujući već četiri godine u stečaju, s izuzetnim ponosom ističemo činjenicu da su upravo u tom razdoblju iz naših proizvodnih pogona izašle lokomotive, vagoni i vlakovi koji prometuju širom svijeta – od Argentine, preko Gvineje i Obale Bjelokosti do Saudijske Arabije, navode iz Gredelja.

D.B./H

foto: hina