Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Goran Habuš odustao od kandidature za gradonačelnika Varaždina!

Goran Habuš odustao od kandidature za gradonačelnika Varaždina!

Na sjednici Gradske organizacije HNS-a, koja je upravo u tijeku Goran Habuš  – kako ekskluzivno doznaje evarazdin.hr – izjavio je pred dužnosnicima i članovima stranke da podnosi ostavku na mjesto predsjednika varaždinskog HNS-a, te da se neće kandidirati za gradonačelnika Varaždina na predstojećim lokalnim izborima.

Nisu poznati razlozi ove Habuševe odluke, odnosno, je li ga na to prisilila županijska organizacija stranke – konkretno, predsjednik Predrag Štromar – nakon posljednjih događaja, poput pada proračuna. Kao uzrok spominje se i interna anketa prema kojoj Habuš ne dobiva izbore za gradonačelnika. Moguće je tumačenje i da je riječ o samostalnoj Habuševoj odluci koji se navodno prije Božića “slomio” te odlučio povući se iz politike.

Također nije poznato hoće li HNS podržati SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Alena Kišića. Navodno još uvijek ima onih koji Kišiću ne mogu oprostiti nedavni zahtjev za smjenu direktora VARKOM-a Vlade Vlašića, kao ni sve natezanje oko proračuna svega dan prije izglasavanja u Gradskom vijeću. HNS i dalje vjeruje da su najjača gradska organizacija u Varaždinu te mnogi ne mogu probaviti SDP-ovog kandidata.

Spominju se već i imena HNS-ovih kandidata koji bi zamijenili Habuša, a jedno od njih je i Nikola Plavec – direktor Centra za obnovljive izvore energije – ali u ovom trenutku nemamo nikakvu službenu potvrdu za ovo. Kako se čini, trenutačno je ipak najizglednije da će HNS podržati Kišića kao kandidata za varaždinskog gradonačelnika, piše evarazdin.hr.

novo.hr

foto: hrt.hr