interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / Ikea krajem godina uplaćuje svojim djelatnicima oko 3.000 kuna u mirovinski fond

Ikea krajem godina uplaćuje svojim djelatnicima oko 3.000 kuna u mirovinski fond

Iz Ikea Hrvatska jučer su izvjestili da će Ikea Grupa u znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika, uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike.

Radi se o jedinstvenom programu vjernosti Tack, u sklopu kojeg se zaposlenicima Ikea Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu.

Tom uplatom Ikea Grupa zapravo dijeli profit sa zaposlenicima, navodi se u priopćenju.

Svakom zaposleniku Ikea Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i radi za tvrtku pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Radnici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalni iznos u odnosu na odrađene sate.

Voditeljica zagrebačke Ikee, Darija Kuljić je kazala: “Zaposlenici su ključ našeg uspjeha i samo u suradnji s njima možemo ostvariti našu viziju stvaranja boljeg svakodnevnog života za većinu ljudi”, te je još napomenula da je program Tack način da im se tvrtka zahvali za rad i trud.

Ove će se godine zaposlenicima u Hrvatskoj dodatno uplatiti 3.087 kuna za njihove buduće mirovine“, kazala je Kuljić.

U globalni fond švedske kompanije uključeni su svi zaposleni, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi. Uz program Tack svi zaposlenici Grupe uključeni su i u program Jedan Ikea bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu radnik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu plaću.

Skromni vlasnik IKEA Grupe

Tack program je uveden prije tri godin a dosad je ukupno uplaćeno 413 milijuna eura u taj fond.  IKEA je uvijek bila prepoznatljiva kao kompanija koja brine o svojim zaposlenicima, a najviše zasluge takvom poslovanju sigurno idu vlasniku Ingvaru Kampradu. On je poznat po svojoj skromnosti, po tome da se vozi u starijem automobilu, kupuje odjeću na buvljaku i jako mu je bitno da su djelatnici zadovoljni. To je pravi primjer odgovornog kapitalizma.

ingvar-kamprad-jobstreet-talent-of-the-month-founder-of-ikea-2

Vlasnik Ikee – Ingvar Kamprad

D.B.

foto: Ikea