Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Do 9. rujna više noćenja nego cijele prošle godine

Do 9. rujna više noćenja nego cijele prošle godine

Od 1. siječnja do 9. rujna ove godine u Hrvatskoj je realizirano ukupno 13,63 milijuna dolazaka i 80,24 milijuna noćenja, što je veći broj noćenja nego u cijeloj prošloj godini, pokazuju podaci eVisitora i nautičkog eCrewa, priopćila je u petak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

“Riječ je o izvrsnom rezultatu obzirom da je, prema evidenciji turističkog prometa sustava turističkih zajednica, u cijeloj prošloj godini ostvareno 80,02 milijuna noćenja. Također, navedeni je rezultat dokaz kako turisti u Hrvatskoj ostaju duže i kako je sustav eVisitor znatno doprinio urednijoj evidenciji turističkog prometa”, kaže se u priopćenju.

HTZ prenosi izjavu ministra turizma Antona Klimana koji naglašava da je ovogodišnja sezona najbolja turistička godina u hrvatskoj povijesti.

“Od početka godine ostvarili smo preko 80 milijuna noćenja te time premašili rezultate koji su ostvareni tijekom svih 12 mjeseci 2015. godine. Ti rezultati ne bi bili mogući bez zajedničke suradnje javnog i privatnog sektora, inovativnosti i predanosti radu svih naših turističkih djelatnika”, kaže uz ostalo Kliman.

“Sezona je rekordna i to doista sada možemo reći bez imalo suzdržavanja. Međutim, rekordi sami po sebi nisu naš cilj. Oni su isključivo rezultat predanog rada, dobre pripreme i na koncu realizacije od strane svih turističkih subjekata. To je naš cilj i ove smo godine u tome bili i više nego uspješni”, kaže direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Dodaje kako će i prihodi, prema procjenama HTZ-a, biti iznad očekivanja.

Tagovi: ,