Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / U Istri za Uskrs boravi oko 33 tisuće gostiju

U Istri za Uskrs boravi oko 33 tisuće gostiju

Oko 33 tisuće gostiju koji borave tijekom Uskrsnog vikenda u Istarskoj županiji, trebali bi ostvariti više od 90 tisuća noćenja u tridesetak istarskih hotelijerskih kuća, u malim obiteljskim hotelima u priobalju i unutrašnjosti te u manjem dijelu otvorenih kampova, doznaje se u nedjelju u Turističkoj zajednici Istarske županije.  

Od inozemnih gostiju najbrojniji su Talijani, Austrijanci, Slovenci i Nijemci kojima su turističke zajednice istarskih gradova i općina ovog Uskrsa pripremile mnoštvo zanimljivih događanja i manifestacija na otvorenom diljem Poluotoka, doznaje se od direktora istarske turističke zajednice Denisa Ivoševića,
Prema podatcima najvećih istarskih hotelskih kompanija, u objektima Arena Hospitality Group, što je novi naziv nekadašnjeg Arenaturista, za uskrsni vikend očekuju oko 19 tisuća noćenja, što je gotovo deset tisuća noćenja više nego lani.
U Puli su otvoreni hoteli Park Plaza Histria i Brioni, turističko naselje Park Plaza Verudela i autokamp Arena Stoja, dok su u Medulinu otvoreni hoteli Park Plaza Belvedere i Medulin, turističko naselje Ai Pini te kampovi Arena Kažela, Arena Medulin i Arena Stupice”.
Novigradski hotelijer Laguna u četiri dana Uskrsnih blagdana očekuju  više od sedam tisuća noćenja, od čega oko 4.000 noćenja u hotelima i 3.000 u kampovima. Za Uskrs su svoja vrata otvorila većina objekata Valamar Rivijere, kako u Istri, tako i na Krku i Rabu te u Dubrovniku dok iz rovinjske Maistre su za ovaj vikend najavili više od 19.500 turističkih noćenja. Gostima će na raspolaganju biti deset čvrstih smještajnih objekata od kojih u Rovinju hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden, Amarin i Istra te naselje Amarin, a u Vrsaru hotel Pineta, apartmani Riva i naselje Belvedere.
Plava laguna očekuje oko 4.500 gostiju, koji će ostvariti oko 13.500 noćenja, dok će za vrijeme uskrsnih blagdana u Istraturistu biti otvoreni hoteli Melia Coral, Sol Garden Istra i Sol Umag te autokamp CampingIN Park Umag, a očekuje se više od osam tisuća noćenja, kažu iz TZ Istarske županije.
T.R./h
foto: hina
Tagovi: