Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/zdravlje i ljepota / JGL završio projekt INTEGRA vrijedan 53 milijuna eura

JGL završio projekt INTEGRA vrijedan 53 milijuna eura

Završetak projekta INTEGRA koji objedinjava istraživačke, razvojne i proizvodne kapacitete, u petak je u svečano obilježen JGL Pharma Valley kompleksu riječke tvrtke Jadran galenski laboratorij (JGL).

Vrijednost cjelokupnog projekta koji je trajao tri godine je 53 milijuna eura, a financiran je uz pomoć HBOR-a.

U novom objektu površine 2.450 četvornih metara su novi laboratorij, pilot pogon koji simulira proizvodni proces te može ispitivati nove proizvode, kao i odjel za kontrolu kvalitete.

U sklopu projekta je unaprijeđen i sustav logistike i distribucije te je u industrijskoj zoni Kukuljanovo je izgrađen logističko distribucijski centar s robotiziranim sustavom skladištenja.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani istaknuo je da se tvrtka razvijala od malog pogona do sadašnje razine, s više od 1200 zaposlenih, 86 posto izvoza i djelovanjem na više od 60 svjetskih tržišta.

JGL je najveća farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj u domaćem vlasništvu. Nastojali smo održati visoku razinu poslovanja i u razdoblju kriza, a svjesni smo da možemo i više od dosegnutog, rekao je.

Istaknuo je da je projekt INTEGRA kruna nastojanja za objedinjavanjem istraživačke, razvojne i prodajne kapacitete te poboljšanja logistike. 

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić je rekao da je cilj JGL-a širenje poslovanja na nova područja te razvijanje procesa u skladu s razvojnom strategijom koja fokusira poslovanje na proizvode na području oftalmologije, dermatologije te gripe i prehlada, kao vrlo traženih u današnje vrijeme.

Važno je da je proizvodnja u cijelosti oslonjena na europske sirovine i repromaterijale, sa sjedištem u Hrvatskoj. To se pokazalo u razdoblju nedavnih kriza u kojima se potvrdilo da je vrijedno poticati proizvodnju u Europi, rekao je.

T.R./H

foto: jgl