interijeri

Home / interijeri/namještaj/Poslovne vijesti / Kakvi sve regali za dnevni boravak postoje?

Kakvi sve regali za dnevni boravak postoje?

Prošlo je vrijeme starih, masivnih regala; suvremeni dnevni boravak zahtjeva prozračnost, puno dnevnog svjetla i modernu atmosferu. Također, današnji ubrzani životni stil zahtjeva od potrošača da istančaju svoj ukus i znaju točno što traže prilikom obavljanja svake kupnje. Takav standard odnosi se i na izbor regala za dnevne boravke.

Prilikom odabira regala za dnevni boravak, birajte komade koji odgovaraju duhu Vašeg prostora. Obratite pozornost i na otvaranje prostora gdje je moguće i zatvaranje prostora samo gdje je nužno – to je jedna od glavnih paradigmi modernog dizajna, čiju je prisutnost moguće iščitati čak i u dizajnu regala.
Kako bi krajnji korisnici imali bolji uvid u raznolik izbor regala za dnevni boravak, novo.hr u suradnji s MIMA-om izradilo je vodič koji će olakšati odgovor na pitanje: kakvi sve regali za dnevni boravak postoje?

Otvoreni ili zatvoreni

Većina regala u setu kombinira zatvorene ladice s otvorenim policama, no postoje i regali za TV koji su potpuno zatvoreni. U prošlosti su masivni regali naginjali zatvorenosti, što je djelovalo ograničavajuće i zatvarajuće po dnevne sobe. Danas, moderni materijali i dizaj omogućuju kombinaciju elemenata radi jedinstvenijeg dojma i povećanja prozračnosti prostora. MIMA posjeduje pozamašan katalog regala u setu, koji su potpuna suprotnost starim masivnim regalima kakve smo navikli viđati na našim prostorima.

Moderni regali iz MIMA-e

Modularni ili jedinstveni

Neki regali sastoje se od više dijelova, dok drugi naginju jedinstvenosti. U odnosu prema prostoru, regali mogu djelovati sabrano ili razbacano, ovisno o njihovoj konstrukciji i krajnjoj namjeni interijera.
Segmentirani regali imaju prednosti, ali i nedostatke, spram jedinstvenih regala, s obzirom na postavljanje, transport i cijenu. Naravno, segmentirani regali u kompletu najkompliciraniji su, a stoga i najskuplji, dio MIMA-ine ponude.
Viseće police također mogu biti dio segmentirani regala, poglavito zbog toga što otvaraju prostor razmakom kojeg ostavljaju između pojedinih dijelova.

Veliki ili kompaktni

Neki regali u setu mogu popuniti cijeli jedan zid dnevne sobe, dok postoje i oni koji zauzimaju manji dio prostora. Naravno, što više dijelova sačinjava određeni regal, to je više prostora potrebno da dođe do izražaja.

Horizontalno ili vertikalno orijentirani

Igranje s dizajnom i linijama prostora moguće je zbog modernog dizajna današnjih regala. Nekadašnji masivni komadi od punog drveta osudili bi prostor na jednodimenzionalnost. S modularnim regalima današnjice, koji laskaju visokim stropovima ili potkrovnim zidovima, moguće je upravljati vizualnim dojmom prostora po želji.
Prilikom usklađivanja vizualne dinamike prostora s Vašim novim regalom, potrebno je pronaći specifična rješenja za svaki pojedini prostor, jer svaki je interijer jedinstvena priča.

Velik izbor MIMA regala

Razlike u boji, materijalu i dizajnu

Usprkos beskonačno dobrom izboru regala MIMA-inog kataloga, odlični komadi namještaja neće značiti ništa ako elemente prethodno niste bojom prilagodili prostoru.
U slučaju boja, izbor je zaista širok, između komplementarnih kombinacija boja i tonova, do potpunih suprotnosti koje će kroz nijanse naglašavati vizualnu dinamiku prostora.
Kada je riječ o materijalima, velika većina regala izrađena su od MDF-a ili oplemenjene iverice, dok su prateći elementi, poput dekoracija, naličja ili okvira načinjeni od stakla, kamena, polietilena ili aluminija.

Zašto je uopće važno razlikovati regale

Uređenje svake sobe kreće od odabira osnovnih elemenata koji čine svrhu te prostorije. Prilikom uređenja imajte na umu da je smislenije prvo odabrati najveće komade namještaja, a to je u dnevnoj sobu upravo regal. Dizajneri uvijek ističu kako je bitno slijediti ovaj raspored u opremanju jer je dobra osnova ključna za uspješno detaljiziranje.
Ovakva vrsta “deduktivne dekoracije” teži sagraditi dojam prostora polazeći od većih ili općenitijih elemenata, gradeći tako cjelinu i ostavljajući male detalje, poput ukrasa, zastora ili stolića kao zadnje.
Treba uvijek biti spreman “osluškivati” potrebe određenog prostora, uzimajući pritom u obzir njegove snage, mane i ograničenja. Ako tako postupe, budući vlasnici će uvijek uspjeti generirati rješenje koje će istovremeno biti funkcionalno i “ugodno oku”.

Native sadržaj u suradnji s MIMA-om