Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Legenda Liverpoola Steven Gerrard oduševljen Međimurjem: “Dovest ću svoju obitelj”

Legenda Liverpoola Steven Gerrard oduševljen Međimurjem: “Dovest ću svoju obitelj”

Na trotjednim pripremama u Svetom Martinu na Muri boravila je nogometna momčad saudijskog kluba Al Ettifaq, koju odnedavno trenira nogometna legenda Steven Gerrard, negdašnji član engleske reprezentacije i slavni kapetan Liverpoola.

Da je Međimurje bilo pozornica važnih zbivanja u svijetu nogometa, svjedoči podatak da se pripremama saudijskog kluba pridružio i donedavni kapetan Liverpoola Jordan Henderson, koji je upravo u Međimurju potpisao ugovor o transferu u saudijski klub.

Donedavni kapetan Liverpoola Jordan Henderson u Međimurju potpisao ugovor o transferu u saudijski klub.

Ni tu nije kraj zvjezdanog niza: na pripreme u Sveti Martin na Muri stigao je i francuski nogometaš Moussa Dembele, igrač francuskog PSG-a i Lyona, kao i Fullhama, Celtica, te Atletico Madrida.

Domaćini su im bili igrači i uprava Nogometnog kluba Polet iz Sv. Martina na Muri koji su, u suradnji s Toplicama sv. Martin, saudijskim nogometašima osigurali vrhunske uvjete pripreme. A dobar glas daleko se čuje pa se zna da je Saudijcima i njihovom treneru Gerrardu – Međimurje zapelo za oko i srce.

Na stadionu SRC Mladost u Čakovcu, 27. srpnja momčad Al Ettifaqa odigrala je posljednju utakmicu na pripremama i to s FK Rabotnički iz Skopja, a prije utakmice župan Međimurske županije Matija Posavec porazgovarao je sa Stevenom Gerrardom, poželio mu dobrodošlicu u naš kraj, te imao razloga za ponos kad je slavni nogometaš hvalio Međimurce i Međimurje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i Steven Gerarrd

Lijepi dojmovi ovako velikog  nogometnog imena svakako su važni za promociju našega kraja, a naše je Međimurje u svijetu već prepoznato i kao vrhunska sportska destinacija, naglasio je župan, istaknuvši zadovoljstvo što je ovaj saudijski klub redovito svoje impresije iz Međimurja objavljivao putem društvenih mreža, pa su foto i video-svjedočanstva o ljepotama Međimurja, te njegovim prednostima kao sportske destinacije, već obišla svijet.

Dočekala nas je iznimna gostoljubivost i vrlo kvalitetni uvjeti za pripreme. Međimurje mi se toliko svidjelo da moram ovamo dovesti svoju obitelj kako bih s njima podijelio doživljaj koji vaš kraj nudi. Uistinu nešto posebno“, rekao je Steven Gerrard županu.

Novo.hr

foto: MŽ