Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Lider nagradio najbolje investitore

Lider nagradio najbolje investitore

Jadran-Galenski Laboratorij (JGL) za projekt Svilno 2 dobitnik je nagrade tjednika Lider ‘100%Lider invest’ za najbolju veliku proizvodnu investiciju, AD Plastik za srednju investiciju, a tvrtke Kostal promet i Sobočan interijeri za najbolje male proizvodne investicije, a uz njih je Lider u srijedu uručio niz drugih nagrada iz projekta Lider invest 2016. – izbor najboljih proizvodnih investicija u Hrvatskoj.

JGL je nagrađen za investiciju u kompleks Svilno 2, koji još zovu i Pharma Valley. Radi se o ulaganju 361 milijuna kuna u proizvodne i skladišne kapacitete. Tim pogonom JGL je postao jedan od najvećih proizvođača sterilnih farmaceutskih proizvoda u Europskoj uniji.

AD Plastik dobitnik je nagrade za najbolju srednju proizvodnu investiciju. Radi se o investiciji od 141,2 milijuna kuna u novu liniju bojanja.

Za najbolju malu proizvodnu investiciju nagrađene su tvrtke Kostel promet za otvaranje izdvojenog pogona u Poznanovcu, investiciju vrijednu 2,5 milijuna kuna, te Sobočan interijeri koji u povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta utrošili 9,9 milijuna kuna.

Nagradu ‘Special Lider invest’, dobila je tvrtka Tankerska Next Generation, za izgradnju specijalizirane  flote produkt tankera, te Rimac automobili za b2b projekte.

Priznanje za doprinos zapošljavanju ‘Employee Lider invest’ osvojila je tvrtka Press Glass čiji su novi proizvodni kapaciteta u Varaždinu  zaposlili  novih 210 ljudi, te tvrtka Kralj metala kovnica.

‘Eco Lider invest’, priznanje za doprinos održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša, dobila je tvrtka Inoxmont VS iz Ludbrega, vlasnika Mladena Vidovića, dok je priznanje za doprinos izvozu ‘Export Lider invest’ osvojila tvrtka Omco Croatia.

Obraćajući se nagrađenima, ministrica gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Martina Dalić kazala je da je hrvatski privatni sektor najzaslužniji za pozitivne gospodarske trendove.

Navela je da kao ekonomija i društvo imamo priliku osnažiti pozitivna kretanja, te da imamo šasnu da se hrvatsko gospodarstvo postavi na putanju trajnog i stabilnog rasta.

Pozitivno okruženje i trendove vidi kao vrijeme u kojem bi se država trebala početi baviti rješavanjem nagomilanih strukturnih problema.

D.B./H

 

Tagovi: ,