Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Liječnik upozorio na tri stanja u kojima ne biste trebali piti alkohol

Liječnik upozorio na tri stanja u kojima ne biste trebali piti alkohol

Britanski liječnik dr. Alex George izdao je oštro upozorenje o opasnostima konzumiranja alkohola za određene pojedince.

Dr. George, koji je prošlog studenog obilježio godinu dana bez alkohola, tvrdi da je u najboljoj formi svog života, i psihički i fizički, otkako je prestao piti. Posebno je upozorio tri skupine ljudi na rizike konzumiranja alkohola.

Savjetovao im je da se suzdrže od alkohola , ako je moguće.

Kao prvo, ako imate ADHD (poremećaj pažnje s hiperaktivnošću), pijenje alkohola s ADHD-om je poput podlijevanja benzina na vatru. Pogoršava impulzivnost. Mnogi simptomi koje ne želimo su pojačani i umrtvljuje sve dobre stvari.”

Dr. George nastavio je objašnjavati negativan utjecaj alkohola na one koji pate od lošeg raspoloženja ili depresije. “Ako se inače borite s lošim raspoloženjem ili depresijom, alkohol je depresiv. Nije samo do mamurne tjeskobe”, istaknuo je, prenosi Mirror.

Ako pijete nekoliko večeri tjedno tijekom razdoblja od tjedana i mjeseci, to može uzrokovati depresiju u vašem mozgu. To potiskuje dobru energiju i dobre osjećaje”, dodaje.

Na kraju, savjetovao je da pojedinci koji imaju neispunjene ciljeve, osobito oni koji vjeruju da bi mogli biti bolji, također trebaju izbjegavati alkohol. “Treće, ako ne ostvarujete svoje ciljeve i težnje u životu ili ako se osjećate zaglavljeno, alkohol nas može spriječiti da postanemo osoba koja bismo mogli biti i da ostvarimo svoj pravi potencijal.”

Dr. George koji i sam ima ADHD, podijelio je zašto je odlučio ne piti alkohol.

“Počeo sam se pitati: zašto? Kao i kod svakog odnosa, dobro je razumjeti kako nam služi i jesu li razlozi zbog kojih smo započeli još uvijek relevantni ili od pomoći. Ili čak je li se dinamika promijenila.”

“Većinu pogrešaka ili loših odluka koje sam napravio, napravio sam dok sam pio – svađe s partnerima, prijateljima ili obitelji. Gubitak mobitela, novčanika ili ključeva…  Sjedio sam tamo neki dan i razmišljao, od svih mojih žaljenja u životu, koliko ih je bilo trijezno? Odgovor me šokirao.”

Novo.hr

foto: pixabay

Tagovi: , ,