Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Markić o klečavcima: “Jesu li zaslužili da ih se tretira kao Židove u nacističkoj Njemačkoj?”

Markić o klečavcima: “Jesu li zaslužili da ih se tretira kao Židove u nacističkoj Njemačkoj?”

Domovinski pokret i udruga U ime obitelji u srijedu su u Saboru organizirali okrugli stol na temu kršenja prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice na glavnom zagrebačkom trgu. 

Igor Peternel (DP) rekao je kako ljevica napada klečavce te im pokušava zabraniti okupljanje, a osvrnuo se i na uvođenje novog smjera na Filozofskom fakultetu pod nazivom “Rodni studiji”. Tvrdi da neovisnost sveučilišta ne znači da se može predavati što god oni žele već da je vlast ta koja će donijeti smjernice po kojima treba učiti studente, javlja NovaTV.

Prilikom čitanja izvještaja o pravima na slobodu vjeroispovijesti, okupljenje novinare se kritiziralo za diskriminaciju i širenje propagadne. Jedna od organizatorica okruglog stola, Željka Markić, rekla je da njezina Udruga objavljuje izvješća o napadima na katolike te da je ta skupina najviše napadana u Hrvatskoj.  

“Oni su skupina muškaraca, neću reći molitelja, koji se okupljaju u javnom prostoru”, kaže Markić. Oni imaju pravo kleknuti na trg i tamo moliti”, rekla je.

Dodala je i da su izloženi maltretiranju, zlostavljanju i dehumanizaciji te da nisu prihvatljivi dio društva.

“Jesu li oni zaslužili da ih se tretira istom metodologijom kojom se nacistička Njemačka odnosila prema Židovima?“, kaže Markić.

Okupljenima su se pridružili zastupnici SDP-a s transparentima “Slobodne i ravnopravne i pučka pravobranitelja Tena Šimonović Einwalter. 

N.H.

foto: fah