interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / Međunarodni sajam SASO traje od 25. do 29. listopada u Splitu

Međunarodni sajam SASO traje od 25. do 29. listopada u Splitu

Međunarodni sajam SASO, koji 21. godinu za redom okuplja tvrtke iz graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata i opreme, elektrotehnike i energetike, održat će se u splitskoj Spaladium areni, a na njemu će biti predstavljeni proizvodi iz osam zemalja, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

“Ove je godine sajamski prostor za izlagače povećan za 22 posto u odnosu na lanjski, a to je znak izlaska iz dugogodišnje krize građevinskog sektora”, rekla je direktorica tvrtke Sajam-Split koja je organizator sajma SASO Sanja Vuković Veić.

Po njezinim riječima, ovogodišnji SASO će se održati pod naslovom “Obnova objekta od temelja do krova,” objasnivši kako je upravo vrijeme održavanja sajma pogodno vlasnicima turističkih objekata i iznajmljivačima da s građevinskim tvrtkama dogovaraju gradnju novih ili obnovu i proširenje postojećih objekata za sljedeću turističku sezonu.

Ona je također najavila kako će se tijekom sajma SASO održati više stručnih konferencija spomenuvši tri okrugla stola: Dan građevinara, Dan arhitekata i Prometni problemi Grada Splita.

Na Danu građevinara raspravljat će se o nedostatku radne snage u graditeljstvu, a na Danu arhitekata novogradnja nebodera u Splitu odnosno što baštinimo iz arhitektonske tradicije i koje su nove arhitektonske smjernice.

Predsjednica Udruženja građevinskih inženjera Splita Adela Visković je istaknula kako će se na okruglom stolu Prometni problemi Grada Splita raspravljati o mogućim rješenjima za prevladavanje prometnih poteškoća u gradu.

Na ovogodišnjem sajmu SASO po prvi puta će se održati i Sajam bazena i bazenske opreme jer, kako je rečeno, podizanje konkurentnosti i širenje ponuda turističkih proizvoda postalo je nužnost radi privlačenja gostiju.

U sklopu sajma SASO i ove će se godine, kao i prošlih, održati sajmovi obrtništva, male privrede i poduzetništva te namještaja, ekologije, komunalne opreme i kamena.

K.A./h

foto: sasofair.com

Tagovi: