Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Oprez! Ne nasjedajte na lažni Facebookov pregled godine!

Oprez! Ne nasjedajte na lažni Facebookov pregled godine!

Kao i prijašnjih godina, Facebook nam tijekom prosinca nudi kratak video s pregledom najznačajnijih (barem kako ih on vidi) trenutaka zabilježenih u vidu objava i fotografija tijekom boravka na njegovim stranicama, piše tportal.

Očekivano, i ove godine taj dobronamjerni pokušaj Marka Zuckerberga i društva da nas razvesele ne prolazi bez pokušaja prijevare. Pojavile su se tako objave i aplikacije u kojima se tvrdi kako morate lajkati neku stranicu, podijeliti objavu ili ju komentirati kako bi došli do svog video pregleda 2016.

To, naravno, nema veze s istinom. Do značajke Year in Review možete doći bez toga – dovoljno je otići na Facebook.com/yearinreview2016. U stvari, Facebook će vam ju vjerojatno sam ponuditi prije no što bilo što napravite.

Stoga nemojte nasjedati na lažne pozive u kojima se od vas traži da nešto poduzmete. Naročito nemojte ostavljati osjetljive osobne podatke poput lozinki i preuzimati te instalirati softver iz izvora u koji nemate apsolutno povjerenje. Namjere ljudi koji se time bave u pravilu nisu dobre, a često niti bezazlene.

novo.hr

foto: pubshares.com