Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Proslava “Oluje” u Rijeci i Opatiji, počast braniteljima

Proslava “Oluje” u Rijeci i Opatiji, počast braniteljima

U Rijeci i Opatiji u četvrtak i petak se odavanjem počasti poginulim branitejima te svečanim povorkama obilježava 27. obljetnica Vojno-redarstvene operacije “Oluja”, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Proslavu u Rijeci pripremio je Organizacijski odbor u kojemu su predstavnici udruga ratnih postrojbi: 111. i 128. brigade Hrvatske vojske (HV), 1. hrvatskog gardijskog zdruga, 71. bojne vojne policije te predstavnici UHBDDR Primorsko- goranske županije, UHBDR Kastav i udruge Primorski Hrvat.

Program će obuhvaća više događanja, a središnja Povorka ponosa i slave kretat će se večeras od Trga 128. brigade HV-a do Mosta hrvatskih branitelja.

Uz spomenik na Delti bit će odana počast poginulim braniteljima, položeni vijenci i upaljene svijeće.

Uoči proslave, pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka u srijedu su kulu na Trsatskoj gradini obavili 25 metarskom hrvatskom zastavom.

Izaslanstva Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije će u petak, 5. kolovoza, položiti vijence na spomen obilježja poginulim braniteljima na gradskim grobljima Trsat i Drenova te na Mostu hrvatskih branitelja na Delti.

Proslavu u Opatiji organiziraju opatijska Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Grad Opatija.

U četvrtak su u more u opatijskoj luci položeni vijenci i odana počast poginulim braniteljima, a potom i na spomen obilježjima u Opatiji i Voloskom.

Na državni praznik, u petak, u Opatiji će biti održan tradicionalni svečani mimohod Zastavnog voda i uzvanika, od hotela Ambasadora do Slatine.

N.H./H

foto: Fah