Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Saudijska Arabija otvara vrata stranim turistima

Saudijska Arabija otvara vrata stranim turistima

Saudijska Arabija prvi će puta otvoriti vrata stranim turistima kroz novi vizni režim koji će bi trebao potaknuti razvoj turizma, priopćila je u petak saudijska komisija za turizam i nacionalnu baštinu.

Potez je sastavni dio nastojanja kraljevstva da potakne razvoj turizma. Rijad cilja povećati broj domaćih i međunarodnih turističkih posjeta na 100 milijuna do 2030. godine.

„Otvaranje Saudijske Arabije međunarodnim turistima povijesni je trenutak za našu zemlju”, rekao je direktor komisije Ahmad Al-Khatib.

Saudijska Arabija dugo je vremena bila u skupini zemalja koje su blokirale turističke posjete. Vize su odobravali samo za kratka poslovna putovanja, hodočašća te onim putnicima čije obitelji žive u zemlji.

Detalji novog viznog programa i općeg turističkog plana bit će objavljeni na gala događaju u petak navečer.

Iznimno konzervativno kraljevstvo pokušava privući turiste u sklopu šireg plana poticanja razvoja gospodarstva izvan energetskog sektora kako bi se smanjila ovisnost o nafti.

Poticaj za razvoj turizma najavljen je manje od dva tjedna od napada dronova na dva naftna postrojenja saudijskog državnog naftnog diva Aramcoa, zbog čega je proizvodnja nafte prepolovljena.

P.T./hina

foto: novo.hr