Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Šef Googlea Pichai preuzima vođenje matične tvrtke Alphabet, osnivači Page i Brin se povlače

Šef Googlea Pichai preuzima vođenje matične tvrtke Alphabet, osnivači Page i Brin se povlače

Glavni ravnatelj Googlea Sundar Pichai će zamijeniti Larryja Pagea kao glavni izvršni ravnatelj matične tvrtke Alphabet Inc., priopćila je tvrtka u utorak u blogu, što pokazuje sve manju javnu ulogu Pagea i Sergeya Brina u tvrtki koju su zajednički osnovali prije 21 godinu.

Mada je bio golem privilegij toliko dugo duboko sudjelovati u dnevnom upravljanju kompanijom mislimo kako je vrijeme da preuzmemo ulogu ponosnih roditelja – nudeći savjet i ljubav, ali ne i dnevno prigovaranje!” napisali su osnivači Page i Brin u blogu.

Alphabet, koji isto tako posjeduje tehnološku kompaniju za autonomna vozila Waymo, tvrtku Verily za software za zdravstvenu skrb i nekoliko drugih tvrtki, pojavio se 2015. kao dio korporativnog restrukturiranja. Page se želio usredotočiti na nove tvrtke dok je operativne odluke u Alphabetovoj najvećoj jedinici Googleu prepustio Pichaiju.

Page i Brin će ostati ravnatelji, ali će svoje titule glavnog izvršnog ravnatelja odnosno predsjednika odmah ustupiti, rekao je Alphabet.

D.B./hina

foto: Google

Tagovi: , , ,