Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Serena Williams uvjerljivo svladala našu Mirjanu Lučić-Baroni i izborila finale

Serena Williams uvjerljivo svladala našu Mirjanu Lučić-Baroni i izborila finale

Poslije niza sjajnih igara na Australian Openu, Mirjana Lučić-Baroni je zaustavljena pred posljednjom stubom prvog Grand Slama sezone. U polufinalu turnira hrvatska je tenisačica nakon 52 minute igre uvjerljivo izgubila protiv druge igračice svijeta, Amerikanke Serene Williams sa 2:6, 1:6.

Meč je od samog početka bio “jednosmjerna” ulica i protekao je u potpunoj Sereninoj dominaciji koja nije davala ni najmanje šansu našoj tenisačici.

Pokušala se Mirjana vratiti u drugom setu, ali se njena igra potpuno raspala kada je pri rezultatu 1:1 na svom servisu imala 40:15 i nije to iskoristila. Serena je tada zaredala četiri poena, napravila break i tu je priči bio kraj.

Ovo je našoj tenisačici nakon Wimbledona 1999. bio tek drugi polufinale nekog Grand Slam turnira. Na drugoj strani, Amerikanka je u svojoj karijeri 34. put igrala u polufinalu Grand Slama, a dosad je osvojila 22 naslova. Najviše na Australian Openu – šest!

Za sedmi naslov u Melbourneu Serena Williams igrat će protiv sestre Venus koja je u drugom polufinalu nakon dva sata i 29 minute igre pobijedila Coco Vandeweghe sa 6:7(3), 6:2, 6:3.

novo.hr

foto: Australian Open