Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Siemens kupio indijskog proizvođača električne opreme C&S Electric

Siemens kupio indijskog proizvođača električne opreme C&S Electric

Njemački industrijski konglomerat Siemens objavio je u petak da je kupio indijskog proizvođača električne opreme C&S Electric za 267 milijuna eura.

Indijska kompanija proizvodi dijelove za niskonaponske razvodne uređaje, mjerne uređaje i druge proizvode koji se koriste za prijenos i distribuciju električne energije, priopćio je Siemens.

Zapošljavaju 5.000 radnika a procjenjuju da su prošle godine ostvarili prihode od oko 150 milijuna eura, uz operativnu maržu od 10 do 15 posto, navodi njemačka kompanija.

Kupnja C&S-a vremenski se poklopila s reorganizacijom Siemensova poslovanja s fokusom na ‘pametnu’ infrastrukturu i industrijsku automatizaciju uoči izdvajanja poslovanja s energijom u samostalnu tvrtku.

Izvršni direktor odjela niskonaponskih proizvoda u Siemensovom poslovanju Smart Infrastructure Andreas Matthe rekao je da će im kupovina C&S-a pomoći da plasiraju te proizvode na indijsko tržište, koje godišnje raste oko šest posto.

Siemens želi povećati svoju prisutnost u indijskom sektoru visokogradnje i niskogradnje i infrastrukture, poput zračnih luka, rekao je Matthe.

Indija spada među najbrže rastuća tržišta na svijetu i puno toga treba napraviti na području infrastrukture i poboljšanja opskrbe energijom”, kazao je čelnik njemačke kompanije.

Da bi se uključio na to tržište, Siemens mora osigurati jeftinije proizvode iz lokalne proizvodnje, dodao je.

Akvizicija će Siemensu osigurati i odskočnu dasku za izvoz proizvoda u druge azijske zemlje, što Siemens smatra ključnim pokretačem rasta za odjel Smart Industries.

K.A./hina

foto: Siemens

Tagovi: