Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Udruga Glas poduzetnika prozvala splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka

Udruga Glas poduzetnika prozvala splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka

Zadnjih nekoliko godina naveliko se raspravlja o terasama u Splitu, gdje bi trebale biti, gdje ne smiju biti, koliko ‘zagađuju’ prostor i slično. Ta problematika posebno se naglasila dolaskom na čelo Splita gradonačelnika Ivice Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića.

Udruga Glas poduzetnika poslala je, kako navode OTVORENO PISMO javnosti, zbog mnogih prigovora splitskih ugostitelja.

Pismo, koje potpisuje predsjednik Hrvoje Bujas, prenosimo u cijelosti:

Postovani Ivica Puljak i Bojan Ivošević sto se to dogadja u Splitu?

Dobivamo konstante informacije o nepravednom odnosu prema odredenim poduzetnicima – ugostiteljima, iznajmljivacima, itd. mahom u centru, pa vas pitam sto se to dogadja u Splitu? Zar se doista ne moze pronaci zajednicki model svima u interesu? Zar se mora ici silom? Cemu to drakonsko smanjivanje štekata, zabrana glazbe itd.?

Jedno je uvoditi red, za sto se svi zalazemo, dapace, uvijek smo protiv nelojalne konkrencije i tzv. poslovanja u sivoj zoni, jasno smo protiv bilo kakvog nelegalno rada ili pak neplacanja dogovorenih obveza, no svakako nismo za ogranicavanje poslovanja, rada, a pogotovo ako je isto s ciljem dobivanja politickih bodova ili jos gore, zbog bilo kakve politicke ili osobne netrepeljivosti (op.p. ukoliko se smanjuje štekat da bi se dobio prostor za pješake, to doista nije sporno, da budemo jasni).

Naime, do nas su dosle razlicite interpretacije nedavnih dogadjaja ili pak najava buducih akcija, i mnogi nasi clanovi su poprilicno uznemireni!

#UGP nece i ne smije stajati sa strane, uostalom kad god se poduzetnicima nanosi nepravda, neovisno o kojoj se politickoj opciji radi, a koja je na vlasti (bilo lokalno ili nacionalno) UGP ce regirati, te trazimo od svih VAS koji zelite sutra imati uredjen, ali i bogatiji, plemenitiji grad, da sjednete za stol i pronađete model u kojem se nece poduzetnike sputavati da rade, stvaraju, zaposljavaju, a pogotovo ih se nece etiketirati zbog njihovih svjetonazora ili pak politicke opredijeljenosti. Zapamtite, nama poduzetnicima je nasa tvrtka stranka, a nasi zaposlenici – obitelj!

Uostalom, zar nije prekrasna donja slika…” stoji u objavi UGP-a.

N.H.

foto: fb/arh.nh