Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Udruženje touroperatora SAD-a USTOA u Hrvatskoj

Udruženje touroperatora SAD-a USTOA u Hrvatskoj

ZAGREB, 11. svibnja 2016. (novo.hr/hina) – Gotovo 50 predstavnika i članova jednog od najjačih udruženja touroperatora u svijetu – USTOA iz SAD-a, borave ovih dana u Hrvatskoj koju su odabrali za domaćina svog godišnjeg sastanka izvan SAD-a te će tom prilikom obići nekoliko hrvatskih odredišta, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

U Hrvatskoj predstavnici i članovi USTOA-e borave od 10. do 16. svibnja, obići će Dubrovnik, Zagreb, Poreč, Pulu i Rovinj, gdje će 16. svibnja biti i sastanak glavnog odbora tog udruženja.

“Hrvatsku smo za domaćina našeg ovogodišnjeg sastanka ‘out of country’ odabrali najviše zbog višegodišnje dobre suradnje i partnerskog odnosa HTZ-a sa touroperatorima na američkom tržištu”, poručio je tim povodom predsjednik USTOA-e Terry L. Dale.

U organizaciji njihovog boravka u Hrvatskoj te provedbi cjelokupnog programa, uz Hrvatsku turističku zajednicu (HTZ), sudjeluju i turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske i Istarske županije te gradova Dubrovnika i Zagreba.

Među članovima USTOA-e koji ovih dana borave u Hrvatskoj su i predstavnici nekih od najvažnijih američkih touroperatora, koji će osim razgledavanja hrvatskih turističkih i drugih znamenitosti razgovarati i o suradnji s predstavnicima lokalnih turističkih gospodarstava.

Važnost njihovog boravka u Hrvatskoj potvrđuju i u Ministarstvu turizma i u HTZ-u iz kojih očekuju višestruke učinke sastanka USTOA-e u Hrvatskoj za hrvatski turizam.

Udruženje USTOA (United States Tour Operators Association) osnovano je 1972. u Kaliforniji.