Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /VIDEO/ “Direktor u Microsoftu” dao poslovni prijedlog Zoranu Milanoviću

/VIDEO/ “Direktor u Microsoftu” dao poslovni prijedlog Zoranu Milanoviću

Nakon mnogo pokušaja Davora Jurkotića da ‘nasanjka’ sada bivšeg premijera Zorana Milanovića, sada je konačno i uspio – u popularnoj emisiji “U zdrav mozak”.

O tome kako je uspio doći do bivšeg premijera Milanovića, Jurkotić je ispričao za Novi list: “Pomogao nam je direktor u Microsoftu Mark Russinovich koji je porijeklom iz Hrvatske. Naravno, pomogao je posredno, jer s Milanovićem sam upravo ja bio Mark. Krenuli smo tako da je bivši premijer Milanović na svoj mobitel dobio poruku s našeg londonskog broja od Marka Russinovicha koji se želi čuti s njim.

Poruka je glasila “Postovani Mr. Milanovic, molio bih Vas da mi se sto prije javite vezano za jedan poslovni prijedlog. Mark Russinovich, Microsoft”. I upalilo je, Milanović nas je povratno nazvao. Zanimljivo je da se Milanović pripremio za taj razgovor te je znao gotovo sve o dotičnom Marku Russinovichu. Vidi se da se pripremio, odnosno da je koristio Google (smijeh). Pohvalno u svakom slučaju.

Do bivšeg premijera Jurkotić i njegovi suradnici na sve moguće načine pokušavaju doći već već dvije godine. “Bilo je to jako teško iskustvo. Baš smo uporni, ali Milanović je još uporniji jer se nikada do sada nije javio na telefon. Doduše, nije se ni sada javio na poziv, ali je poruka učinila svoje (smijeh). Sjećam se da smo zvali iz srbijanske Vlade, bio sam povratnik iz Amerike, visoki dužnosnik njemačke Vlade, ali nisam uspio. Sada je pao, konačno. Ali zanimljivo je to da su mi SDP-ovci tvrd orah.”

Jurkotić je otkrio da ga je Milanović na kraju prepoznao.

“Nakon 10. minute sam već počeo pretjerivati pa sam počeo govoriti da ti brodovi u slučaju problema na moru mogu i poletjeti. E, tada je k’o iz topa rekao “U zdrav mozak, jeste me!”. No, i tada je bio jako simpatičan i drag. Moram reći da se pokazao kao pravi gospodin. Komentirao je naše ostale pozive političarima, pogotovo onaj s Vučićem gdje sam ja bio Milanović”, ispričao je Jurkotić za Novi list.

novo.hr

foto/video: youtube-Mreža tv