moda

Home / moda/Poslovne vijesti / Vlasnik LVMH-a (Luis Vuitton Moet Hennessy) Bernard Arnault postao najbogatiji čovjek u svijetu

Vlasnik LVMH-a (Luis Vuitton Moet Hennessy) Bernard Arnault postao najbogatiji čovjek u svijetu

Predsjednik i izvršni direktor francuskog proizvođača luksuznih roba LVMH-a (Luis Vuitton Moet Hennessy) Bernard Arnault, postao je najbogatiji čovjek u svijetu s neto bogatstvom procijenjenim na 186,3 milijarde dolara.

Arnaultovo je neto bogatstvo uvećano u posljednjih 14 mjeseci za golemih 110 milijardi dolara, što ga je pozicioniralo ispred čelnika Amazona Jeffa Bezosa i vlasnika SpaceX-a i Tesle Elona Muska.

Arnault je tako za 300 milijuna dolara bogatiji od Bezosa, a za 39 milijardi dolara od Muska.

Rast njegova bogatstva potaknut je snažnim rezultatima poslovanja njegove grupe luksuznih roba LVMH čak i tijekom razdoblja pandemije.

LVMH, vlasnik dizajnerskih modnih marki kao što su Fendi, Cristian Dior i Givenchy, u ponedjeljak je zabilježio blagi rast cijena dionica nakon otvaranja tržišta, što je pomoglo povećati Arnaultovo bogatstvo za dodatnih 600 milijuna dolara.

Tržišna vrijednost LVMH-a porasla je na 320 milijardi dolara.

U siječnju ove godine grupa je dovršila akviziciju američkog proizvođača nakita Tiffany & Co za 15,8 milijuna dolara.

Konglomerat je vlasnik više od sedamdeset modnih brendova. U prvom ovogodišnjem tromjesečju izvijestio je o prihodima od 14 milijardi dolara.

T.R./H

foto: LVMH