Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Zanimanje u kojem su žene dokazano bolje od muškaraca!

Zanimanje u kojem su žene dokazano bolje od muškaraca!

Iako su žene bolje u obavljanju ovog posla, muškarci se mogu pohvaliti kvalitetnijom karijerom. Ali to je i kod mnogo drugih zanimanja nažalost tako. Razloga ima mnogo.

Američko istraživanje provodilo se 4 godine, a pritom je ispitano više od milijun i pol pacijenata. Zanimljivi rezultati otkrili su zanimanje u kojem su žene dokazano bolje od muškaraca.

Radi se o liječnicima, a pokazano je kako pacijenti koje liječe žene, imaju veću šansu da prežive nego oni, koje su liječili muškarci u istoj bolnici, piše Index.

Tajna se krije u pristupu, pretpostavljaju istraživači, jer žene imaju drugačiji pristup pa pacijenti samim time drugačije reagiraju na njih. Nadalje, prema rezultatima istog istraživanja, da su muški doktori bili dobri kao ženski, godišnje je moglo biti spašeno 32 tisuće života.

No, bez obzira što je sada znanstveno dokazano kako su žene bolje u obavljanju ovog posla, ipak postoji nešto čime se muškarci mogu pohvaliti, a to je kvalitetnija karijera.

“Usprkos konkretnim dokazima da su žene bolje liječnici, one često idu na porodiljne, rade skraćeno, češće idu na bolovanja te teže odvajaju privatno i poslovno, u čemu su muškarci puno bolji”, zaključak je istraživača.

Također, žene i dalje manje zarađuju od svojih muških kolega, i to čak 20 tisuća dolara godišnje!