Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Na konferenciji “TNT Split 2018” očekuje se 300 sudionika

Na konferenciji “TNT Split 2018” očekuje se 300 sudionika

Prvo izdanje konferencije o novim tehnologijama u turizmu “TNT Split 2018” održat će se u tom gradu u subotu, 14. travnja i na njoj se očekuje 300 sudionika, najavio je u petak splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

TNT Split u potpunosti je orijentiran najnovijim tehnologijama i digitalnim trendovima u turizmu. Namijenjen je IT tvrtkama, hotelijerima, turističkim i digitalnim agencijama, marketinškim stručnjacima, inovatorima, startupovima, privatnim iznajmljivačima i drugima.

Direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella pohvalio se da je ta organizacija daleko odmakla u korištenju informatičkih i novih tehnologija, posebno tehnologija vezanih uz internetski marketing. Pritom je izvijestio da TZ-ov facebook profil ima više od 520 tisuća pratitelja te je jači od pariškog, budimpeštanskog i rimskog.

“Imamo i YouTube kanal s više od 13,5 milijuna gledanja. Samo naš najjači video ima 5,5 milijuna gledanja, a najnoviji vezan za razvoj biciklističkog turizma 1,2 milijuna, iako je aktivan tek nekoliko mjeseci. Time pokazujemo koliko promocija na internetu uistinu može pomoći jer već početkom godine imamo velik broj biciklista i utrka na području županije“, rekao je Stella.

Jedan od organizatora, osnivač turističke startup tvrtke Cezar.hr Mario Ćubelić najavio je kako će posjetitelji na konferenciji među ostalim moći čuti sve o najnovijim digitalnim trendovima u turističkoj industriji, važnosti mobilnih platformi u prodaji i promociji usluga i kapaciteta, novim EU-ovim zakonima, kao i o viziji razvoja turističke industrije u idućih desetak godina.

“Cilj svih nas mora biti razvoj i unaprjeđenje poslovanja u turizmu. Tehnologija je tu, a na nama je da ju što bolje iskoristimo”, poručio je Ćubelić.

T.R./H

foto: SplitTechCity