Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Hoće li projekt „Živjeti Z DRAVO – m“ vratiti Varaždince na Dravu?

Hoće li projekt „Živjeti Z DRAVO – m“ vratiti Varaždince na Dravu?

U salonu Gradske vijećnice predstavljen je projekt „ŽIVJETI Z DRAVO – M“ kojem je namjera revitalizirati područje Dravske park šume.

Nekad davno Varaždinci su provodili mnogo vremena uz Dravu, imali su i kupališta, svlačionice, sportske, ugostiteljske i razne druge sadržaje.

Na obale rijeke Drave gradski oci će građane pokušati vratiti s navedenim projektom uz vraćanje mnogih sadržaja.

Projekt je uz gradonačelnika Gorana Habuša predstavio doktor Miroslav Benko, znanstvenik Hrvatskog šumarskog instituta koji je uz Grad Varaždin nositelj ovoga projekta. Kroz 2 faze izvršenja cilj je poboljšati uvjete rekreacije, edukacije i zabave koju Dravska park šuma nudi uz maksimalno očuvanje šume i iskorištavanje prirodnog potencijala. Prva faza projekta financirala bi se kroz proračun Grada Varaždina dok se kroz drugu fazu očekuju sredstva iz europskih fondova. Predstavljanju projekta prisustvovao je i Mario Sambolec, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam te Maja Kireta, predstavnica Društva arhitekta Varaždin.

Građani Varaždina svoj doprinos ovome projektu mogu dati na okruglom stolu koji će se održati u četvrtak 17. studenog u 18 sati u prostorijama Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojem će sudjelovati i predstavnici ekoloških udruga.

novo.hr

foto: varazdin.hr