Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Uprava Hrvatskih šuma dala ostavku; neće im se isplatiti otpremnine i bonusi

Uprava Hrvatskih šuma dala ostavku; neće im se isplatiti otpremnine i bonusi

Iz Ministarstva poljoprivrede u četvrtak su priopćili da je tročlana Uprava Hrvatskih šuma (HŠ) dala ostavku, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ih je izvijestio da im nema namjeru isplatiti otpremnine i bonuse.

Kako se navodi u priopćenju, Tolušić je održao u srijedu 16. studenoga sastanak s Upravom HŠ, predsjednikom Ivanom Pavelićem i članovima Marijom Vekić i Ivanom Ištokom.

S obzirom na afere vezane uz poslovanje Hrvatskih šuma o kojima su proteklih mjeseci izvješćivali hrvatski mediji, poziv ministra Upravi društva da ga izravno izvijeste o poslovanju i aktualnim zbivanjima potpuno je očekivan, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Tom je prigodom postignut dogovor, temeljem kojega je donesena i odluka o sporazumnom prestanku radnog odnosa svih sadašnjih članova Uprave.

Po ugovoru, predsjednik Uprave Ivan Pavelić i članovi Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na otkazni rok od tri mjeseca, odnosno do odabira nove Uprave.

Uz dogovor o sporazumnom raskidu ugovora o radu, ministar Tolušić izvijestio je sva tri člana Uprave kako nema namjeru isplatiti ni otpremnine ni višemilijunske bonuse.

Odlukom Vlade od 3. studenoga ministar Tolušić imenovan je jedinim predstavnikom države u Skupštini Hrvatskih šuma.

Mediji su prijašnjih mjeseci pisali da Uprava Hrvatskih šuma tuži Hrvatske šume jer im nisu isplaćeni bonusi predviđeni ugovorom koji je u ime Skupštine Hrvatskih šuma s upravom potpisao tadašnji, SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Višemilijunske bonuse u državnoj tvrtki predstavnici mnogih stranaka i civilnog društva ocijenili su sramotnim.

Nakon toga je Jakovina rekao da je ta uprava dobro poslovala, nije imala ugovorene otpremnine i police životnog osiguranja pa su bonusi bila moguća nagrada, no da bez obzira na to prihvaća kritike i poziva kolege da povuku svoja potraživanja. Na odustanak od potraživanja tada su pozvali i član Predsjedništva SDP-a Branko Grčić i predsjednik stranke Zoran Milanović, koji je ocijenio da su bonusi u Hrvatskim šumama “propust”.

D.B/H

foto: hina