Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / A1, HT i Telemach Hrvatska omogućavaju komunikacijske usluge za Ukrajinu bez naknade

A1, HT i Telemach Hrvatska omogućavaju komunikacijske usluge za Ukrajinu bez naknade

Telekomi A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska zbog situacije u Ukrajini omogućavaju komunikacijske usluge bez naknade svojim korisnicima prema svim mrežama u Ukrajini, a A1 i roaming bez naknade korisnicima koji su trenutno u toj zemlji, izvijestili su u petak poslijepodne iz tih tvrtki.

A1 Hrvatska tako s ciljem olakšavanja kontaktiranja bližnjih koji su u Ukrajini korisnicima omogućava besplatne pozive i SMS poruke putem A1 mobilne te fiksne mreže prema svim mrežama u Ukrajini.

Istodobno, korisnici koji se nalaze u Ukrajini u potpunosti imaju besplatan roaming, odnosno pozive, slanje SMS poruka i pristup internetu, i to vrijedi za sve i privatne i poslovne korisnike odnosno i za pretplatnike i za one ‘prepaid’ (koji koriste bonove).

Uz tu objavu iz A1 Hrvatska poručuju da “trenutna potresna situacija koja se događa u Ukrajini nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Suosjećamo sa svima na zahvaćenim područjima, njihovim obiteljima i prijateljima te se iskreno nadamo da će vrijeme pred nama donijeti mir i sigurnost”.

Telemach Hrvatska bez naknade korisnicima omogućuje pozive iz mobilne i fiksne mreže prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u Ukrajini, i to, kako navode, od danas, 25. veljače u 15 sati do 10. ožujka 2022.

Ističu pritom da time u znak solidarnosti prema ukrajinskom narodu žele svim svojim korisnicima olakšati komunikaciju s bližnjima – obitelji, prijateljima i kolegama u Ukrajini.

Ranije u petak i iz najvećeg telekoma u Hrvatskoj, Hrvatskog telekoma (HT) su objavili da korisnicima bez naknade omogućavaju slanje SMS poruka te pozive iz fiksne i mobilne mreže HT-a prema svim mrežama u Ukrajini bez naknade, kao i korištenje roaminga iz Ukrajine prema svim ostalim zemljama za svoje korisnike koji se nalaze u toj zemlji.

K.A.

foto: fah