auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / AD Plastik predlaže dividendu od 8,5 kuna po dionici

AD Plastik predlaže dividendu od 8,5 kuna po dionici

Glavnoj skupštini AD Plastika, sazvanoj za 20. srpnja, predlaže se donošenje odluke o isplati dividende u iznosu od 8,5 kuna po dionici iz lanjske dobiti, što u ukupnom iznosu doseže 35,46 milijuna kuna.

Usporedbe radi, lani je AD Plastik isplatio dividendu od 4 kune po dionici.

Kako se navodi u pozivu na Glavnu skupštinu, AD Plastik je u 2016. ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od 38,3 milijuna kuna. Glavnoj skupštini predlaže se da se za dividendu isplati 35,46 milijuna kuna, a u zadržanu dobit da se rasporedi 2,88 milijuna kuna.

Glavna skupština također bi trebala dati ovlaštenje Upravi tvrtke za stjecanje vlastitih dionica u granicama propisanih rezervi za te dionice, uz uvjet da zajedno s vlastitim dionicama koje već drži, njihov ukupan broj može biti najviše 400 tisuća.

Vlastite dionice mogu se steći preko Zagrebačka burze. Cijena po kojoj bi se kupovale vlastite dionice ne smije biti iznad 10 posto, odnosno ispod 10 posto prosječne tržišne cijene koja je za te dionice ostavrena na Zagrebačkoj burzi tijekom prethodnog dana trgovanja.

Ovo ovlaštenje, kako se navodi, trajalo bi do kraja srpnja 2022. godine.

Glavnoj skupštini predlaže se i donošenje odluke o izboru jednog člana Nadzornog odbora (NO). Naime, član NO Marijo Grgurinović je 10. svibnja dao ostavku iz osobnih razloga, a koja stupa na snagu 19. srpnja. Stoga NO predlaže Glavnoj skupštini izbor novog člana NO i to Zoje Crnečki s početkom mandata od 20. srpnja.

T.R./h

foto: AD plastik

Tagovi: