auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Hrvatska tvrtka će izrađivat dijelove za novi Renault Clio!

Hrvatska tvrtka će izrađivat dijelove za novi Renault Clio!

Solinski AD Plastik već dugo izrađuje dijelove za razne auto-grupacije, a sada su dobili posao za izradnju dijelova za novi Renault Clio čija proizvodnja počinje u kolovozu 2017. godine u Sloveniji, izvijestio je AD Plastik.

AD Plastik je nominiran za proizvodnju bojanih prednjih i zadnjih branika i bočnih maski zadnjeg branika za Renault Clio koji će se proizvoditi u slovenskom pogonu Revoza, a početak serijske proizvodnje planiran je u kolovozu 2017. godine, kaže se u obavijesti AD Plastika.

AD Plastik će za taj projekt obavljati brizganje, bojanje i montažu komponenti, a očekivani prihod u dvogodišnjem razdoblju iznosi 16,5 milijuna eura.

AD Plastik Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 31,2 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Pad dobiti je u najvećoj mjeri posljedica realizacije tečajnih razlika iz sveobuhvatne dobiti, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke.

Ukupni su prihodi Grupe, koju čine  AD Plastik d.d. Hrvatska, ADP d.o.o. Srbija, AD Plastik d.o.o. Slovenija,  AO AD Plastik Vintai, Rusija i ZAO AD Plastik Kaluga Rusija, u promatranom razdoblju iznosili 787,9 milijuna kuna, što je pad od 13,4 posto.

Tri četvrtine ukupnih prihoda koje ostvaruje AD Plastik Grupa realizira se na tržištu EU i Srbije i to na lokacijama Solin i Zagreb u Hrvatskoj te lokaciji Mladenovac u Srbiji.

U prvih devet mjeseci ove godine poslovni prihodi na tržištu EU i Srbije su bili 2,9 posto niži u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i to kao posljedica nešto manjih narudžbi za kupca Hella, uz prethodno spomenut utjecaj tečaja kod iskazivanja realizacije u kunama.

Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne rashode od 756,6 milijuna kuna, što je pad od 13,7 posto.

D.B./h

foto: renault