Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/sport / /VIDEO/ Njemački student napravio jedan od najboljih oglasa za Adidas, pogledajte kako su oni reagirali

/VIDEO/ Njemački student napravio jedan od najboljih oglasa za Adidas, pogledajte kako su oni reagirali

Eugen Merher, 26-godišnji njemački student je napravio i objavio jednu od boljih video oglasa za sportsku obuću, ali i uopće i to za Adidas, jer je to bio studentski rad.

Glavnu ulogu u spotu, koji mu je bio rad za Filmsku akademiju, ima bivši maratonac koji kopni u staračkom domu sve dok ne pronađe stari par Adidas tenisica, piše The Huffington Post. On želi u tim starim tenisicama istrčati izvan doma ali ga djelatnici zaustavljaju. No napokon je uspio ‘pobjeći’ i to uz pomoć ostalih ljudi smještenih u domu.

Poslao je video Adidasu, ali nije dobio nikakav odgovor

Njemački student je, čini nam se, svojim studentskim radom uspio ono čemu reklamna industrija oduvijek želi postići, no rijetko im to i uspijeva – izazvati velike emocije i stvoriti nešto o čemu će cijeli svijet pričati, odnosno učiniti da spot postane viralan. To je u potpunosti uspjelo mladom Nijemcu, jer cijeli svijet dijeli ovaj video na društvenim mrežama.

“Spot smo poslali u Adidas komunikacijski odjel, ali nisu nam se povratno javili”, rekao je Merher za The Huffington Post. Sada se vjerojatno ‘tuku po glavi’, jer ovo je sigurno jedan od najboljih video oglasa koje je Adidas ikad imao i još im je besplatan.

Ovo je još jedan dokaz kako se s malo ili nimalo novaca može biti kreativan i napraviti vrhunski video oglas, ali i da stručnjaci koji rade za velike novce i s ogromnim budžetima znaju često pogriješiti.

Dragan Bacinger

foto/video: youtube