gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Adria Snack otvorio skladište čipsa vrijedno 4,5 milijuna eura

Adria Snack otvorio skladište čipsa vrijedno 4,5 milijuna eura

Tvrtka Adria Snack Company u petak je u Hercegovcu pokraj Bjelovara otvorila najmodernije skladište krumpira u regiji, vrijedno 4,5 milijuna eura, a otvorenju je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Novo skladište omogućit će učinkovitije poslovanje, povećanje proizvodnih kapaciteta i otkupa krumpira lokalnih proizvođača s moslavačkog područja.

Investicija u Hercegovcu realizirana je uz podršku Ministarstva poljoprivrede i nepovratnim sredstvima iz EU fondova, u visini od 1,3 milijuna eura ili 34 posto udjela u ukupnoj investiciji, a ostatak kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i vlastitim sredstvima.

Ulaganje u najnoviju tehnologiju, zgradu, opremu i cijeli proces od prijema do čuvanja krumpira u novom skladištu, samo je dio ukupne investicije od oko 4,5 milijuna eura. Osim novog skladišta, u zadnjih godinu i pol dana modernizirali smo i pogon i proizvodne kapacitete, a investicijski ciklus nastavit ćemo i tijekom 2019. godine“, izjavio je Dubravko Folnović, direktor tvrtke Adria Snack Company.

Tim ulaganjima žele i dalje poticati razvoj lokalnog gospodarstva u ovom dijelu Hrvatske. Kako ističe, Hercegovac je upravo zbog plodnog tla koje je pogodno za uzgoj krumpira, idealna lokacija za središte proizvodnje njihovog snack asortimana za cijelu Adria regiju

Tvornica čipsa u Hercegovcu postoji još od 70-ih godina prošlog stoljeća, a zapošljava 120 zaposlenika.

P.T./hina

foto: pinterest