Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula postupak protiv Koke

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula postupak protiv Koke

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca pilića – brojlera, varaždinske Koke, radi utvrđivanja je li iskorištavanjem značajne pregovaračke snage pri otkupu nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima, objavila je u četvrtak Agencija.

Agencija je postupak pokrenula po službenoj dužnosti, budući da je utvrdila postojanje indicija za pokretanje postupka utvrđivanja povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP).

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv nekog poduzetnika ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a, već je pokretanjem postupka AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

AZTN će u ovom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa Koke s njezinim dobavljačima pilića-brojlera te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Iz Agencije napominju kako zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku te kako će po okončanju postupka meritornu odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama.

T.R.

foto: Koka