Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / “Air Serbia” uvodi sezonsku liniju iz Beograda za Zadar

“Air Serbia” uvodi sezonsku liniju iz Beograda za Zadar

Srbijanska nacionalna avio kompanija “Air Srbija” od lipnja uvodi sezonsku liniju za Zadar! Potvrdio je to jutros generalni direktor kompanije Duncan Naysmith, najavljujući sedam novih destinacija u ovoj sezoni.

“Vrlo smo ponosni što možemo povezati srpsku prijestonicu sa novim gradovima, pojačavajući našu mrežu i omogućavajući našim putnicima da izaberu između 49 destinacija” izjavio je generalni direktor “Er Srbije” Dankan Nejsmit.

Air Serbia uvodi redovne direktne letove preko cijele godine prema sedam novih destinacija – Kijev, Madrid, Barcelonu, Rijeku, Krasnodar, Helsinki i Kairo, kao i dvije sezonske linije za Nicu i Zadar.

Prvi ozbiljno razgovori o zračnom povezivanju Zadra i Beograda počeli su još 2015. godine, a sastanak je tada održan u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi zadarski.hr. Njihova tvrtka Etihad Airways je od srpnja 2013. godine strateški partner nekadašnjem JAT-u, koji je tada promijenio ime u Air Serbia. Međutim, zbog problema s Agencijom za civilno zrakoplovstvo, taj posao nije bio realiziran sve do sada.

Obzirom na interes na aktualnim linijama za Beograd koje već godinama prometuju iz Dubrovnika, Zagreba, Splita i Pule, sigurno je kako će i ova linija biti vrlo rentabilna.

novo.hr

foto: zadar-airport