Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Aladrović: Od 1. ožujka mogu se očekivati dodatne mjere za poduzetnike

Aladrović: Od 1. ožujka mogu se očekivati dodatne mjere za poduzetnike

Ministar rada Josip Aladrović u četvrtak je izjavio kako se od 1. ožujka može očekivati nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta.

U ovom trenutku mi smo, kao i uvijek, bok uz bok poslodavcima i radnicima. Kao odgovorna Vlada štitimo radna mjesta i poslovnu aktivnost  to ćemo činiti i dalje” kazao je Aladrović nakon sjednice Vlade, te dodao kako se u sljedećem vremenu, a misli na ožujak, “može očekivati pomoć prema poslodavcima, onima kojima je poslovanje najugroženije”.

“Moramo cijelo vrijeme, kao što smo i do sada, balansirati između epidemioloških i ekonomskih mjera. Tako ćemo činiti i dalje”, poručio je.

Kazao je i kako postoje pretpostavke da se rad neće moći odvijati u punom obujmu, pogotovo u ugostiteljskim i još nekim djelatnostima.

“S obzirom na to i potencijalan pad prihoda sigurno ćemo biti na raspolaganju poslodavcima i sigurno ćemo čuvati tržište rada i možemo očekivati od 1. ožujka dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta”, rekao je Aladrović.

Marić: Mjere će vrlo vjerojatno biti nastavljene

Da će mjere vjerojatno biti nastavljene može se zaključiti i iz odgovora ministra financija Zdravka Marića na pitanja novinara. On je rekao da se Vlada “neće oglušiti na apele poduzetnika”.

Što se tiče produljenja mjera, razgovarat će se, vrlo vjerojatno će biti nastavljene”, rekao je Marić i dodao da se o tome razgovara s gospodarstvenicima.

Novinari su Marića pitali i je li se počelo razgovarati s bankama o zajmovima, s obzirom da se mnogi poduzetnici žale da ne mogu dobiti zajam ako imaju pad prihoda veći od 60 posto.

Marić je rekao da je Vlada učinili sve kako bi se olakšali uvjeti za kreditiranje i osigurala određene druge poticaje i okolnosti kako bi se to stimuliralo.

K.N.

foto: arh.novo.hr